Kamışlı'ya İnsani Yardım

Diyarbakır ve Şanlıurfa’dan 1 TIR ile 2 kamyon insani yardım malzemeleri Kamışlı'ya gönderildi.

Kamışlı'ya İnsani Yardım
Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinden gönderilen 1 TIR ile 2 kamyon insani yardım malzemeleri, Mardin Valiliği'nden gönderilen 400 battaniye Nusaybin Belediyesi'ne bağlı Mitanni Kültür Merkezi'ne teslim edildi. Yardımları gönderme sırasında bir konuşma yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, her gün yüzlerce vatandaşın Nusaybin’e gelip sınır kapısından geçmek istediğini belirtti.

Gökkan, "Herkes Kamışlı'da bir savaşın olduğunu biliyor, ama hiçbir halk savaşın olmasını istemiyor. Bu savaş ortamında birebir kendileri muhtaç değildir, ancak Halep ve Şam’dan gelenler onların üzerinde ağır bir yük yapmıştır. Buradan bir kere daha yardım için seferberlik çağrısında bulunuyoruz. İlaç, gıda, çocuk ve kadın ihtiyaçları, klor, çöp ilaçları için herkes seferberlik gibi Kamışlı’ya göndermelidir. Ancak orada daha büyük bir sorun var. Şu anda rantçı çeteler oluşmuştur. Kamışlı'daki halk büyük gruplar şeklinde para karşılığında Mardin’de bırakıyorlar. Onlara yer, yemek, barınma var, ancak onları aldatıyorlar. Özellikler kadın ve çocukları getirip yollarda bırakıyorlar. Bu büyük bir risktir. Biz buradan herkese sesleniyoruz. Özellikle Kamışlı'daki halka sizi aldatanların peşine düşmeyin. Burada da hiçbir şey yoktur. Orada birbirlerine yardımcı olmaları buradan daha iyidir. Onları buraya getirip sokakta bırakıyorlar. Kadın ve çocuklar perişan oluyor. Tekrar onları geçirmek sorun oluyor. Rant sağlayan çeteler onları parayla getirip sokaklarda bırakanları kınıyoruz. Kamışlı halkı uyanık olmalı, kimsenin sizleri kandırmasına izin vermeyin. Yerinizi, yurdunuzu terk etmeyin. Buranın şartları çok ağırdır. Kalacak yeriniz yok. Sizler ne kadar halkınızın arasında kalsanız. Birbirinize daha çok destekçi olursunuz. Çoğu zaman kalacak yerleri olmadığından sokakta kalıyorlar. Bu perişanlığı artık çekmemeliler. Eğer bir sorunları varsa Kamışlıdaki sınır kapısına gelsinler ihtiyaçlarını söylesinler" dedi.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü personelince yapılan işlemlerden sonra yardımları taşıyan araçlar, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, tarafından Kamışlı'daki yetkilere teslim edildi.
Kaynak: İHA