Eskişehir’de Taksim Gezi Parkı Eylemleri Devam Ediyor

Eskişehir’de ‘Taksim Gezi Parkı’ protesto eylemleri aralıksız olarak devam ederken, birçoğu öğrenci olan göstericiler yanlarında getirdikleri veya alanda dağıtılan ders notlarıyla final sınavlarına hazırlanıyor.

Trafiğe kapatarak ‘Direniş Meydanı’ ve ‘Kamulaştırılmış Alan’ olarak ilan ettikleri Üniversite Caddesi’nde göstericiler, caddede bulunan bir alışveriş merkezi önüne kurdukları çadırlarda ‘Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları gece gündüz demeden protesto ediyor. Miraç Kandili olması münasebetiyle göstericiler okul harçlıklarıyla aldıkları kandil simitlerini çevreden geçen vatandaşlara ikram ederken, Büyükşehir Belediyesi ise alana kurduğu çadırdan kalabalığa lokma ikramı yapıyor. Birçoğu üniversite öğrencisi olan göstericileri okulların bitmesine az bir süre kalması sebebiyle sınav heyecanı sardı. Yanlarında getirdikleri veya alanda arkadaşları tarafından hazırlanarak dağıtılan ders notlarıyla çadırlarına çekilerek final sınavlarına çalışan öğrenciler, ders aralarında da çadırlarından çıkarak protesto gösterilerine sloganlarla, halaylarla, şarkılarla ve türkülerle destek oluyor.

Arkadaşlarına ders notları dağıtan Anadolu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu hazırlık sınıfı öğrencisi Caner Cömert, ders notlarını meydandaki arkadaşlarıyla paylaştığını belirterek, bu sayede üniversite öğrencileri olarak direniş ve dayanışma örneği gösterdiklerini söyledi.

Cömert, üniversite öğrencileri olarak hükümete karşı direndiklerini, gösterilerine aralıksız olarak devam edeceklerini kaydetti.

Ellerinde Türk bayrakları olan binlerce kişi sloganlarla halaylarla, şarkılarla ve türkülerle protesto gösterilerini sürdürüyor

Kaynak: İHA