Elbistan'da Kısa Kısa

Kahramanmaraş - Elbistan ilçesinde, Miraç Kandili dolayısıyla vatandaşlara "Somuncu Baba sebil ekmeği" dağıtıldı.

Hulusi Efendi Vakfı Elbistan Temsilcisi Faruk Gürbüz, yaptığı açıklamada, merkezi Malataya'nın Darende ilçesinde bulunan vakfın Türkiye genelinde aynı anda zengin fakir ayırmadan sebil ekmeği dağıttığını söyledi.

Uygulamanın yıllardan beri devam ettiğini belirten Gürbüz, şunları kaydetti: "Somuncu Baba ekmeği, hayır hizmetlerine gönül vermiş ve Somuncu Baba meşalesini günümüze taşıyan Hulusi Efendi Vakfı'nın insana hizmet anlayışının küçük bir yansımasıdır. Maneviyat sultanlarından Somuncu Baba'nın gönül ateşiyle pişirilip insanlığa sunduğu, manevi tadın ve o kültürün devamı için bu etkinliği yapıyoruz."

Somuncu Baba'nın türbesi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunuyor.

-Belediye Başkanı ve AK Parti İlçe başkanı esnaf ve vatandaşı dinledi

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Esnaf ile vatandaşları çarşıda ve iş yerlerinde ziyaret eden Belediye Başkanı Küçük, memleketin sorunlarını dinleyerek çözüm yolu üreteceklerini söyledi.

Belediye hizmetleri noktasında vatandaş ayrımı yapmadıklarını dile getiren Küçük, uygulamadan vatandaşların memnun olduğunu kaydetti.

AK Parti İlçe Başkanı Kısaca ise sorun ve sıkıntıları yerinde dinlemek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

Vatandaş ve esnafı ziyaretin önemini vurgulayan Kısaca, şunları kaydetti: "Hem parti yönetimimiz, hem belediye başkanımız, meclis üyelerimizle sürekli halkın içerisinde bu tür sohbetler gerçekleştiriyoruz. Sorun ve sıkıntıları birebir dinleyerek 'çözüm aşamasında neler yapılabilir' bunların gayretindeyiz. 69 köy ve 30 mezramızı gezdik. Bu tür ziyaretlerin önemini bildiğimiz için ziyaretlerimiz sürekli devam edecek."

-Öğrenciler çalışmalarını sergiledi

Elbistan ilçesinde Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları resim, hat sanatı ve atık malzemelerden yaptıkları el sanatı ürünlerini sergiledi.

Okul Müdürü Mustafa Dal, okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, yıl sonu etkinlikleri kapsamında sergi düzenlediklerini belirtti.

Sanatsal etkinliklerin çocuklar üzerindeki etkisini anlatan Dal, şöyle konuştu: "Çocuklarımızın yıl içinde yaptıkları teknoloji, tasarım ve resim çalışmaları var. Öğrencilerin zeka kıpırtılarını yansıtan eserlerini sunmak istedik. Bir sanatkar, sanatını görmek ve göstermek ister. Bu nedenle öğrencilerimizin emeğini sergileyelim istedik."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ise sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA