Doğanşehir’de Uçurtma Şenliği

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’nde ‘Uçurtma Şenliği’ düzenlendi.

Doğanşehir’de Uçurtma Şenliği
Doğanşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından Günedoğru köyünde düzenlenen uçurtma şenliğine Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Kansav, İlçe Emniyet Müdür Dr. Turgut Tatar, Söğüt Belediye Başkanı Mesut Sülü Polat Belediye Başkanı Hasan Orman, Doğanşehir Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Söylemez, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu, CHP ilçe Başkanı Mehmet Canpolat, İş adamı Vahap Küçük, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Doğanşehir Emniyet Müdürlüğü ÇOGEP projesi kapsamında 2 bin uçurtma, tişört ve şapka dağıttı.

Doğanşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ÇOGEP projelerinden olan Mehter Takımının Doğanşehir'de bir ilke imza atarak, verdiği konser ilgi gördü.

Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar yaptığı konuşmada, “Doğanşehir’de bizler bir ilki başarmanın heyecanını yaşarken bu güzel geleneğin devam etmesini diliyorum. Lise öğrencilerinde oluşan mehteranın uzun yıllar devam etmesi dileğiyle, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Doğanşehir Emniyet Müdürü Dr.Turgut Tatar ise, şenlikten sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Bizler Doğanşehir'e tarihinde bir ilki yaşatmanın heyecanını duyuyoruz. Öncelikle bu bir ekip çalışmasıdır. Bu vesile ile proje sorumlu arkadaşlarımız Maruf Atal, İsmail Şahan, Duran Zincirkıran, Bülent Satıh, Adem Bakırcı arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu başarı, Doğanşehir Emniyet Müdürlüğü'nün başarısıdır. Osmanlı kültürünü yansıtan, Osmanlı macunu, şerbeti, pamuklu şeker ve geleneksel tatlı ikram edildi. Yiyecek olarak Doğanşehir halkına ekmek ve döner ikram ettik. Bunları Doğanşehir halkına emanet ediyoruz bu yolu biz açtık, devamını sizlerden bekliyorum.”
Tatar, “Doğanşehir'de daha sürpriz projeler yapmaya devam edeceğiz. Mesela 21-24 Haziran Tarihlerinde 50 Öğrencimizi Bosna Hersek’e götüreceğiz. 3 Gece 4 gün kalacaklar. Allah nasip ederse Şanlıurfa ve Mardin’i kapsayacak bir gezi projemiz var. Daha sonra da, Trabzon ve Rize gezimiz olacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA