Diyarbakır'da İş Bırakma Eylemi

Diyarbakır - KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Karaaslan, "Siyasi iktidarı kamu emekçilerinin ve halkın geniş kesimlerinin taleplerine kulak vermeye çağırıyoruz" dedi.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'nun 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda değişiklik öngören Torba Yasa Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla başlatılan eylem doğrultusunda Diyarbakır KESK Şubeler Platformu üyeleri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Yenişehir ilçesindeki Ahmet Arif Parkı'nda bir araya gelen bir grup sendika üyesi sloganlar eşliğinde yürüyerek Dağkapı Meydanı'nda toplandı. Burada grup adına basın açıkması yapan Diyarbakır KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Karaaslan, Gezi Parkı'ndaki olayların emekçilerin ve ezilenlerin ötekileştirilen toplumsal kesimlerinin bir öfkesi olarak görülmesi gerektiğini savundu.

Karaaslan, "Kürtlerin, emekçilerin, devrimci ve yurtseverlerin başlattığı bu kıvılcımı kendilerine mal etmek isteyen faşist, gerici ve ulusalcı güçlere karşı da mücadele edilerek bunlara meydanı bırakmamalıyız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından davul zurna eşliğinde halay çeken sendika üyeleri daha sonra sessizce dağıldı.

Basın açıklamasına, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, CHP İl Başkanlığı yöneticileri, bazı siyasi partiler ile sevil toplum kurulmuşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA