Çevreci eylemciler(!) Türk bayrağını Ankara'da yaktı

Başkent Ankara'da Gezi Parkı protestoları sırasında yakılan Türk bayrağı eyleme katılan katılmayan herkesten büyük tepki gördü. Peki görüntüler gerçekten Ankara'da mıydı yoksa 2010 Dolapdere mi?

Çevreci eylemciler(!) Türk bayrağını Ankara'da yaktı
Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve biranda tüm Türkiye'ye yayılan eylemlerde öyle bir olay yaşandı ki... Geçtiğimiz günlerde TRT Haber'de daha sonra da TRT Haber'e ait sosyal ağlarda Gezi Parkı eylemini bahane eden marjinal grupların Türk bayrağını yaktığı görüntüler paylaşıldı.

Özellikle sosyal medyada oldukça tepki çeken görüntüler hakkında farklı iddiaların gündeme gelmesi de gecikmedi. Bazı kaynaklar görüntülerin 2010 yılında Dolapdere'de çekildiğini öne sürerek Türk bayrağını yakan kişilerin PKK'lı teröristler olduğu yalanını ortaya attı. İddialar üzerine harekete geçen Beyaz Gazete ise görüntülerin detaylı haline ulaştı.

- Türk Bayrağı Ankara'da Yakıldı (HAM GÖRÜNTÜLER)
-
Karanfil Sokak'ta Araca Böyle Zarar Verdiler (HAM GÖRÜNTÜLER)
-
Demir Bilye Atma Öncesi Böyle Örgütlendiler (HAM GÖRÜNTÜLER)
-
Polise Saldıran Eylemciye Vatandaş Engel Oldu (HAM GÖRÜNTÜLER)


31 Mayıs 2013 tarihinde Ankara Meşrutiyet Caddesi'nde çekilen görüntülerde 2013 yılında yaygınlık kazanan ve görme engelliler için yapılan özel yollar dikkat çekiyor. Görme engelliler için yapılan kabartmalı sarı şeritlerin 2012 yılının sonu ve 2013 yılının başlarında yaygınlık kazandığı biliniyor. Öte yandan görüntülerin Ankara'da çekildiğinin bir diğer ispatı ise cadde üzerindeki dükkanlar. Bu dükkanlardan biri olan Doremusic Ankara Kızılay'da hizmet veriyor.

Tüm bu ayrıntılar görüntülerin Dolapdere'de çekildiği iddialarını çürütürken ortaya atılan yalanlar'Türkiye tuzağın içine mi çekiliyor?' sorusunu akıllara getiriyor.