Binpınar'da Bahar Şenliği

Erzurum'un Karaçoban İlçesi'ne bağlı Binpınar Köyün'de ilk ve ortaokul öğretmenleri tarafından düzenlenen "Binpınar 2. Geleneksel Bahar Şenliği" okul bahçesinde yapıldı.

Binpınar'da Bahar Şenliği
Geleneksel bahar şenliği ile ilgili açılış konuşmasını yapan okul müdürü Kemal Akdu, "Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz Binpınar Bahar Şenlikleri ile öğrencilerimizin sosyal yönden gelişmelerini sağlamak, kültürel yönden de eski ve geleneksel oyunlarımızla tanıştırmayı hedeflemekteyiz. Diğer okul öğrencileriyle bir araya gelerek kaynaşmalarını sağlamak ve öğrencilerimizin eğitim ve öğretim yılını eğlenceli bir şekilde sollandırarak mezun olan öğrencilerimize tatlı bir veda etmektir." dedi.

Bahar şenlikleri yöresel halk oyunlarıyla başlatıldı. Daha sonra sırasıyla. geleneksel yarışmalar, Cüce Show, Aşuk ile Maşuk, Şarkı yarışmaları, Komedi Dans Gösterisi, Uçurtma şenliği, Halk Oyunları, Halaylar, Horun, T- Shirt Tasarım Yarışması, Step Gösterisi, Dans Gösterileri, Teknoji Tasarım Sergisi, Çocuk Oyunları, Karadeniz Kolbastısı, Anasınıfı Etkinlik Sergisi, Canlandırmalar, Karagöz ile Hacivat Gölge Oyunu,Görsel Sanatlar Sergisi ve son olark ta Okul korusu yer aldı. Bol bol eğlenen öğrencilerincilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. İlçeden Binpınar Köyüne akın eden öğrenciler birbirleri ile tanışma fırsatını buldular. Başta cüce show, komedi dans gösterisi ve Karagöz ile Hacivat Gölge Oyunu; izlemeye gelen öğrenciler tarafından çok beğenildi."Binpınar Bahar şenliklerine ilçeden ve köylerden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Kaynak: İHA