Beytüşşebap'ta Elektrik Kesintisi

Şırnak - Beytüşşebap ilçesi ve Hilal beldesindeki iki indirici merkezinin yanması sonucu ilçeye 12 gündür elektrik verilemiyor.

Şırnak TEDAŞ İl Müdürü Selahattin Yıldırım AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 gün önce Beytüşşebap ilçesine elektrik enerjisi sağlayan ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş' ye ait 50 nw'lık indirici merkezinin arıza sonucu yandığını bu nedenle Beytüşşebap'ta elektrik kesintileri yaşandığını bildirdi.

Bu süre içerisinde ilçenin elektrik ihtiyacının Hilal beldesindeki 25 nw'lık indirici merkezinden karşılanmaya çalışıldığını anlatan Yıldırım, "Ancak 2 gün önce bu indirici merkezi de yanmıştır. İlçenin elektriksiz kalmaması için Şırnak'taki trafo merkezinden ilçeye elektrik kısmen verilebilmektedir. Gaziantep'ten 50 nw'lık bir indirici merkezi bulduk, bunu monte edeceğiz" dedi.

Trafonun montajının uzun süreceğini belirten Yıldırım, "İlçeye elektrik 10 gün içinde verilecek. Zaman zaman Silopi'den elektirik sağlanıyor. Ancak bu verilen elektrik yetersiz kalıyor. Gelecek trafonun montajı en kısa sürede tamamlanarak ilçeye tekrardan elektrik verilmeye başlanacak" diye konuştu.

Kaynak: AA