Beü’de 3’ncü Kariyer Günleri Başladı

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kariyer Günlerine YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya da katıldı.

Beü’de 3’ncü Kariyer Günleri Başladı
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, 2006 yılından sonra kurulan üniversitelerin 2023 vizyonunda önemli rol üstleneceğini, Bitlis Eren Üniversitesi'nin fiziki olarak bu gelişimi sağladığını söyledi.

Bitlis-Tatvan karayolu üzerinde bulunan tarihi El-Aman Hanı’nda gerçekleştirilen 3’ncü Kariyer günleri programı açılış konuşmaları ile başladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr Gökhan Çetinsaya yaptığı konuşmasında, üniversitelerin Türkiye’nin küresel gerçekleri itibariyle büyümek zorunda olduğunu söyledi.

Çetinsaya, "Nüfus arttıkça daha çok öğrenci üniversite kapısına gelecek. Bitlis Eren Üniversitesi bu gelişimde önemli rol üstlenecek. Üniversitelerimizi 2 kısma ayırıyoruz. 2006 yılından önce kurulmuş ve kuruluş aşamasını tamamlamış üniversiteler ve 2006 yılından sonra kurulmuş 50’nin üzerinde kurulan üniversiteler var. 2023 vizyonunda üniversiteler Bitlis Eren Üniversitesi gibi olacak. Ben Bitlis Eren Üniversitesi'nin kampüs alanını ve laboratuarlarını bugün gezip gördüm. Her şey üniversite için müsait. Çözüm süreci ile birlikte bu sorunlar bittiğinde ben inanıyorum ki, bu fiziki ortamla da önümüz açılacaktır. Bugüne kadar şehir ve üniversite kucaklaşmasında bildiğiniz engeller oluştu. Bunlar bittiğinde şehir ve üniversite kucaklaşması sağlanacaktır. Başarılı üniversitelere baktığınızda bu iki olgunun gerçekleştiği göz önüne çıkacaktır. Böyle olunca da önemli başarılara imza atılıyor. Sizleri burada çözüm sürecinin ve geleceğinin bir parçası olmaya davet ediyoruz. Sizlerde burada her şeyi yapın. Üniversitelerimizi 2023’e hazır hale getirelim. Burada emeği geçenlere teşekkür ediyor, kariyer günlerinin herkese başarı getirmesini diliyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, “Bu güzel gün ve mekanda bizleri onurlandıran YÖK üyelerine ve sevgili öğrencilerimiz şunu söylemek isterim. İlimizde çok güzel şeyler oluyor. Bu mekanda üniversitemizin genç ve güzel gelişimini yakından takip ediyoruz. Bizim motivasyonumuz bu ziyaretlerdir. Bu bölgede öğrencilerimiz ve herkes bir heyecan içerisindedir. Projelerimiz ve hedeflerimiz yüksek. Modern ve yaşanabilir bir kent oluşturma çabası içerisindeyiz. Bizim hedefimiz yüzde 99 çalışmak. Bu kariyer günlerinin bütün öğrencilere yön ve en iyi meslekler getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru da, bu yıl 3’ncüsünü düzenledikleri kariyer günlerinde amaçlarının öğrenciler ile kariyer sahibi insanları buluşturmak olduğunu söyledi.

Rektör Doğru, “Bu yıl Kariyer Günleri’nin 3’ncüsü yapılıyor. Mezun olduktan sonra yol haritalarını çizebilmeleri için kendi alanlarında tecrübeye sahip olan işadamlarını buraya davet ettik. Geçen yıl yaptığımız kariyer günlerinde kendi iş alanlarında kariyer sahibi olanları davet etmiştik. Bugün hepimiz çok mutluyuz. YÖK Başkanımız aramızda. Bu Bitlis tarihinde bir ilk. Bizi kırmayan ve davetimize katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından açılışa katılan misafirlere günün anısına plaketler verildi.

Program kariyer günlerine davet edilen işadamları ve öğrencilerin buluşması ile devam etti.
Kaynak: İHA