Belediye Meclis Toplantısı Gergin Geçti

Turgutlu Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı dün akşam Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapıldı.

Belediye Meclis Toplantısı Gergin Geçti
MHP ve CHP’li meclis üyelerinin “dilek ve temenniler” bölümünün gündeme alınmamasından dolayı terk etmesi sonrası sadece AK Partili meclis üyelerinin katılımıyla devam etti. Toplantıda Atatürk Mahallesi Muhtarlığının mahalle sınırlarının değiştirilmesinin görüşülmesi talebi imar müdürlüğüne havalesi oy çokluğuyla kabul edildi. İmar planları ile ilgili taleplerin ve imar komisyon raporunun görüşülmesinin ardından Selvilitepe Mahallesi 713 ada, 71 parselde hayırsever tarafından yaptırılan camiye Muhammedi Camii ve Kuran Kursu isminin verilmesi ve SGK giderlerinin belediye tarafından karşılanması oy çokluğuyla kabul edildi. Taksi hattı tahsis ücretleri görüşüldü. Yeni tahsis ücretinin 10 bin TL, devir durumunda alıcı ve satıcıdan 2.500 TL olmak toplam 5 bin TL ücret alınması oy çokluğuyla kabul edildi.

Turgutlu’da faaliyet gösteren şehir içi minibüsleri hizmetleri ile ilgili komisyon kurulması için encümene yetki verilmesi maddesi ile Aksekili Hacı Ahmet Yılmazmaden Camii Yönetiminin Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisi maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

MUHALEFET MECLİSİ TERK ETTİ
Meclis toplantısında MHP ve CHP’li meclis üyeleri aylardır gündeme alınmayan “dilek ve temenniler” bölümünün tekrar gündeme girmesi için verdiği dilekçeler oy birliğiyle kabul edilmeyince toplantıyı terk etti. Muhalefetten gelen açıklamada; “Biz 17 kişiyiz, ancak seçildikten sonra parti gözetmeksizin Turgutlu adına çalışmaya başladık. Dilek ve temenniler bizlerin değil vatandaşın talebidir” denildi.

Muhalefetin toplantıyı terk etmesiyle devam eden meclis toplantısında Serhat Orhan da Turgutlu adına yapılan toplantıyı terk eden muhalefete yüklendi. Dilek ve temennilerin 2005 yılında yani kendi dönemlerinde konduğunu belirten Orhan, şöyle konuştu:"Belediye başkanı gündemi belirleme yetkisine sahiptir. Biz, dilek ve temenni bölümünü demokrasi adına çok seslilik olsun diye koyduk. Lütfi Bıkmaz hocamız sürekli dilekçe veriyor, ancak Turgutlu’ya dair hangi dilekçeyi verdi de biz gündeme almadık. Her meclis toplantısında maden konusunda bizleri eleştiriyor. Turgutlu Belediyesinin maden konusunda herhangi bir yaptırımı, olumlu ya da olumsuz tutum sergileme durumu yoktur. Çünkü maden konusu belediyelik bir konu değildir. Biz, Turgutlu adına çalışıyoruz. Turgutlu adına her zaman tüm samimi davranışları parti gözetmeksizin değerlendiriyoruz.”
Kaynak: İHA