Aksaray’da Türkçe Olimpiyatları Değerlendirme Toplantısı

Aksaray'da 10 Haziran'da yapılacak olan Türkçe Olimpiyatları öncesi değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Aksaray’da Türkçe Olimpiyatları Değerlendirme Toplantısı
Toplantıya Aksaray Valisi Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Tertip Komitesi Başkanı Musa Angıl, Baro Başkanı Levent Bozkurt, AGİAD Başkanı Reha Güven, tertip komitesinde yer alan meslek odalarının başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Selami Altınok, Türkçe Olimpiyatları’nın Aksaray’da yapılacak olmasının heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Ben Türkçe Olimpiyatları noktasında belki sizlerden biraz daha tecrübeliyim. Herhalde bugüne kadar 5 veya 6’sını izledim. 3-4 tanesinin de hazırlık noktalarında bulunma durumunda oldum. Bu senekinin de ilkini Erzurum’da yaptım. Tabii ki Aksaray’da ilk defa yapılıyor olmasının mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Aksaray’da yapılacak Türkçe Olimpiyatları için bütün hazırlıkların tamamlandığını belirten Belediye Başkan Nevzat Palta da, etkinliklere sadece Aksaray halkının değil çevre illerde yaşayan vatandaşların da davetli olduklarını söyledi.

ASÜ Rektörü Mustafa Acar ise, Türkçe Olimpiyatları’nın, Türkçe'nin bir dünya dili haline gelmesine vesile olduğuna dikkat çekti. Tertip Komitesi Başkanı Musa Angıl da, 10 Haziran’da yapılacak şölenle Aksaray’ın tarihte bir ilke imza atacağını belirterek, “Başta sayın valimiz olmak üzere, başkanımıza, rektörümüze, oda başkanları ve basın mensupları olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA