3. Ulusal İsrail Sazanı Yarışması

Uşak - Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İsmail Atalay, hafta sonu yapılacak 3. Ulusal İsrail Sazanı Yarışması'na 300 olta balıkçısının katılmasının beklendiğini söyledi.

Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada 8-9 Haziran'da Eşme ilçesi Üçpınarlar göletinde yapılacak olan 3. Ulusay İsrail Sazanı Yarışması hazırlıkları ile ilgili bilgi verdi.

Eşme Kaymakamlığı, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin desteklediği yarışmaya şu ana kadar 200 olta balıkçısının müracaat ettiğini, yarışma gününe kadar bu sayının 300'e ulaşmasını beklediklerini ifade eden İsmail Atalay, yarışmanın gelirinin Uşaklı şehit annesi Eşe Eğerci'nin şehit oğlu için ödenen tazminat ve maaşıyla yaptırdığı okul inşaatına bağışlanacağını hatırlattı.

Atalay şöyle konuştu:

"Yarışmaya kayıtlar federasyonumuzun resmi internet sitesi olan www.obfturkiye.org adresinden yapılıyor. Şu ana kadar 16 ilden 200 olta balıkçısı yarışma için kayıt yaptırdı. Yarışma gününe kadar sayının 300'e ulaşmasını bekliyoruz. Misafirlerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi için hassasiyetle çalışıyoruz. Eşme Kaymakamlı'nın desteği ile misafirlerimizin yemek ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Yarışma akşamı meydan ateşi ile birlikte misafirlerimize türkü dinletisi yaparak eğlenecek. Yarışmacılar 24 saat sürecek etkinlikte hem eğlenecek hem de kıyasıya rakipleriyle yarışacak. Yarışma bölgesinde gerekli olan güvenlik tedbirlerini aldık. Göl kenarında kamp yapacak olan yarışmacılarımızın rahatı ve güvenliği için elimizden geleni yapıyoruz."

Kaynak: AA