1. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Edirne - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Uluslararası Türkçe Derneği tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. UluslararasıTürkçe Olimpiyatları'nın Edirne etkinliğine katıldı.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin de yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleşen etkinlikte, 28 ülkeden 70 çocuk şarkılar söyledi, halk oyunları gösterileri sundu. Sahne alan çocuklardan bazılarının Trakya şivesiyle izleyenleri selamlaması alkış aldı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere plaket verdi.

Müezzinoğlu, yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Buradan gönül dostlarına, okyanus ötesindeki gönül dostlarına selamlar olsun. Dünyanın 140 ülkesinde Türkçemizi, milli marşımızı Alperen ruhuyla, akıncı ruhuyla, tanımadığımız, bilmediğimiz köşelerde öğreten gönül dostu öğretmenlerimize selam olsun diyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Edirne Valisi Duruer de organizasyona emeği geçenlere teşekkür etti.

Vali Duruer, Türkçe'nin, barış, sevgi ve gönül dili olduğunu ifade ederek, "Tataristan'dan Güney Afrika'ya, Güney Kore'den Amerika'ya kadar sevgi dilini, barış dilini, gönül dili Türkçemizi konuşan okulları gördüm. Ben bu okullarda Anadolu'nun tertemiz, pırıl pırıl çocuklarını gördüm, onları selamlıyorum. Dişinden, tırnağından artırarak bu okullara finansörlük yapan esnafları da selamlıyorum. Yine Alperen ruhuyla, bu gençleri dünyanın her tarafına gönderen, yüce gönüllü insanı, ufuk ve vizyon sahibi insanı selamlıyorum" diye konuştu.

Etkinlik, protokol üyelerinin sahneye çıkarak, çocuklarla "Yeni bir dünya" şarkısını seslendirmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA