Okyanus Engelliler Derneğinden Birlik ve Beraberlik Yemeği

Ankara - Okyanus Engelliler Kültür, Sanat, Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Müşerref Zeynep Kale, amaçlarının "engelli insanlarda gizlenmiş inciyi ortaya çıkarmak olduğunu" söyledi.

Derneğin düzenlediği "birlik ve beraberlik" yemeğinde konuşan Kale, tüm engelleri aşarak, engelsiz yarınlar için kuvvetli bir bütün olmayı hedeflediklerini belirtti.

Kale, faaliyetlerini daha kapsamlı hale getirmek ve daha çok dezavantajlı insana ulaşabilmek için dernek ismini "Okyanus Engelliler Kültür, Sanat, Sosyal, Yardımlaşma Derneği" olarak karar verdiklerini bildirdi. Bugün birçok dezavantajlı gruptaki vatandaşların, engellerinden dolayı kendilerini eksikleştirilmiş olarak kabul ettiklerini dile getiren Kale, şöyle konuştu:

"Bizim amacımız, engelli insanların altında gizlenmiş inciyi ortaya çıkarmaktır. İslam dinimiz güzelliklerin ve hoşgörünün dinidir. İslam dininde belirtildiği üzere engelli insanlarımız kabiliyetlerine göre bilgiyi, irfan ve güven timsali olarak telakki edilmişlerdir. Önemli olan insanların bedenleri değil, kalplerine taşıdıkları güzelliklerdir. Biz de engelli vatandaşlarımızın sahip oldukları kalp güzelliğinin onlara, en büyük gücü olduğunu gösterebilmek adına çalışmalarımıza devam etmekteyiz."

Kale, engelli insanların, toplum içinde azımsanmayacak kadar çok olduklarını vurgulayarak, "Bugün artan istihdam potansiyeli sayesinde iş hayatındaki yerleri oldukça artmaktadır. Sahip oldukları engelleri, avantaja dönüştürmek hepimizin elindedir" diye konuştu.

Yemeğe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de katıldı.

Kaynak: AA