Maliye Bakanı Şimşek Batman'da Kütüphane Açtı

Batman - Maliye Bakanı Mehmet şimşek, kendi ismini taşıyan Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesinde kütüphane açılışı yaptı.

Okul girişinde folklor ekibi ve öğrenciler tarafından karşılanan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, daha önce açılışını yaptığı okulda olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Son gelişinde okulda bir kütüphane projesi olduğunu hatırlatan Şimşek, "Şimdi bunu bitirmişler. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kitap okumayı ve toplamayı severim. Bu kütüphanemiz inşallah hayırlara vesile olur. Benim de evde kitap koyacak yer kalmadı. Bazı kitapları buraya göndereceğim" dedi.

Şimşek konuşmasının ardından Batman Valisi Yılmaz Arslan ile kütüphanenin açılışını yaparak öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Daha sonra, 16 Mayıs Şehir Stadı'nda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen "Elele ve Kardeşçe Aydınlık Yarınlara Projesi" etkinliğine katılan Şimşek, davetlileri Kürtçe selamladı.

Kütüphanenin oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür eden Şimşek, "Bizim insanımız kardeşliğin dostluğun değerini çok iyi bilir. İnsanlar bir araya geldikleri zaman diyalog kurdukları zaman birbirlerine ne kadar yakın olduklarını çok daha güçlü bir şekilde keşfederler. İşte bu türden programlar kerdeşliğimizi dayanışma ruhumuzu güçlendiriyor. Hem de bir anlamda bizi, birbirmizi daha iyi anlamamızı ve böylece bu güzel ülkemize Türkiyemize, bu güzel Batmanımıza daha güzel katkıda bulunmamızın önünü açıyor. Barış için kardeşlik için dostluk için balonları uçuracağız" diye konuştu.

Kaynak: AA