Malatya Hukukçular Derneği'nden Uyarı:

Malatya Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Necati Karabay, “Bu milletin vermediği iktidarı üç beş Ergenekon artığına verdirtemezsiniz” dedi.

Malatya Hukukçular Derneği'nden Uyarı:
Hukukçular Derneği Başkanı Necati Karabay, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, “Ülkemiz gündemini, birkaç gündür İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı ve Topçu Kışlası bahane edilerek, aşırı sol örgütler, onlara destek olan bir kısım siyasi partiler ve medya örgütleri tarafından, estirilen terör olayları işgal etmektedir. Taksim’deki olaylar, iyi niyetli olabilecek insanların yeşil alanları koruma gayesiyle başlamış olup, İstanbul Belediyesi yetkililerinin, bu iyi niyetli eylemlere karşı halkı yatıştıracak, gerçekleri anlatacak beyanlarda bulunmamalarının ve yine emniyet güçleri içinde bulunan bir kısmı kötü niyetli ve hükümeti zor durumda bırakmayı hedefleyen, bir kısmı da paniğe kapılan acemi polislerin orantısız güç kullanmalarının etkisiyle, onlarca iş yerinin, kamu kurumlarının, polis araçlarının, belediye otobüslerinin, özel araçların yakılıp zarar verildiği kaosa dönüşmüştür. 28 Şubat sürecinde örneklerini gördüğümüz Cumhuriyet Mitinglerinin benzerleri yeniden yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Karabay, Hukukçular Derneği olarak Ana Muhalefet CHP’yi ve diğer muhalefet partilerini uyarayarak, "Diyoruz ki, iktidar olmak ve halkın teveccühünü kazanmak istiyorsanız, sokak hareketlerinden, devlet ve millet düşmanı örgütlerden medet ummayı bırakın, parti programlarınızı düzeltin, vatandaşa nasıl aş, iş vereceksiniz, hayat şartlarını düzelteceksiniz, milli geliri 25 bin dolarlar seviyesine çıkartacaksınız onları anlatın" dedi.

"Meselenin halkın oy verip iktidara getirmediği bir partiyi oldu bittiye getirip iktidara taşımaksa, bu milletin vermediği iktidarı üç beş Ergenekon artığına verdirtemezsiniz" diyen Karabay, şunları söyledi:
"Olaylara katılan ve bu kişilere tepki duyan gençlerimize diyoruz ki; bu olayların aynısı 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde de yapılarak, seçilmiş iktidarlar, tank ve silah zoruyla iktidardan indirilerek, yönetimi askerler aldı. Sağcı solcu demeden tüm gençler de Mamak ve Diyarbakır zindanlarında, görülmemiş işkencelere maruz kalmışlardır. Bu nedenle herkesin dikkatli olmasını istiyoruz. Yine AK Parti hükümeti de, bu biriken öfkeyi dindirmenin hem kendisinin hem de memleketin hayrı için elzem olduğunu görmeli,olaylarda aşırı şiddet kullanan kötü niyetli polisleri tespit edip cezalandırmalı, sivil toplumu dinleyen, muhalefete kulak veren, uzlaşmacı bir yol tutmalıdır.”
Kaynak: İHA