Kesk’ten Torba Yasa Tasarısı Grevi

KESK üyelerinin Türkiye genelinde başlattığı 2 günlük iş bırakma eylemine Eskişehir’den de destek geldi.

Kesk’ten Torba Yasa Tasarısı Grevi
Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi girişinde düzenlenen eylemde basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Ali Paşa Şanlı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve pek çok kanunda kanun hükmündeki kararnamelerin değişmesinin öngörüldüğünü ve bu yasa tasarısı ile birlikte iş güvencesinin kaldırılabileceğini ifade etti.

Şanlı, ‘‘Bu yasa tasarısı ile bir kez daha 2,5 milyonu aşkın kamu emekçisinin umutları karartılmıştır. İş güvencesinin sadece kadrodan ibaret olmadığını hatırlatıyoruz. Geleceğe güvenle bakmayı engelleyen her şeyin iş ve ücret güvencesinin unsuru olduğu unutulmamalıdır’’ dedi.

KESK olarak mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Şanlı, "27-31 Mayıs tarihleri arasında ilimiz Eskişehir’de iş yerlerinde kurduğumuz referandum sandıklarında 7 bin 824 kişi oy kullanmıştır. Bu referandumda 7 bin 803 kişi kamuda CEO’lara, rotasyona, performansa göre ücretlendirilmeye, esnek ve kuraksız çalıştırmaya, iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına hayır derken sadece 21 kişi evet demiştir’’ şeklinde konuştu.

Grup basın açıklamasının ardından halay çekerken, iş bırakma eyleminin tüm gün süreceği belirtildi.
Kaynak: İHA