Kesk'ten İş Bırakma Eylemi

Kayseri - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu 1,5 gün sürecek iş bırakma eylemini başlattı

İş bırakma eylemi ile ilgili KESK binası önünde basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Özdal Yıldırım,"KESK olarak güvenceli iş ve ücret güvencesi talebiyle uyarı grevi yapacaklarını ilan ederek, gezi parkındaki olaylara tepki gösterdiklerini söyledi.

Yapılan iş bırakma eylemi ile ilgili basın açıklaması yapan KESK dönem sözcüsü Özdal Yıldırım, şöyle devam etti:

"KESK olarak güvenceli iş ve ücret güvencesi talebiyle 5 Haziran'da Uyarı Grevi yapacağımızı ilan etmiştik. Ancak Gezi parkının ranta açılmasına karşı yedi gün önce başlayan tamamen barışçıl eylemleri bastırmaya yönelik devlet terörü insanların can güvenliklerini ortadan kaldıran bir boyutta sürdürülmekte. Ülkenin tamamına yayılan demokrasi talepli kitlesel gösterilere karşı uygulanan devlet terörü iktidarının demokrasi düşmanlığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Binlerce insan gözaltına alınmıştır. Kentlerin tüm alanları ablukaya alınmış, gece boyunca süren baskınlarla muhalifleri hedef alan bir sürek avı başlatılmıştır. Polis ekipleri çok sayıda biber gazı kullandı. Hukuk tanımaz biçimde adeta intikama dönüşen operasyonlar tüm ülkeyi gaz bombalarına boğmuştur. Kuruluş felsefesini ve değerlerini fiili meşru mücadeleden alan KESK, ülke genelinde yaşanan bu vahşete karşı mücadeleyi yükseltme kararlılığındadır."

Yıldırım, "İnsanca yaşam, güvenceli iş ve güvenli gelecek, demokratik bir Türkiye" talebiyle yapılacak grev 5 Haziran Çarşamba Günü devam edip kitlesel biçimde meydanlara çıkmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA