Kadın ve Engelli İstihdamının Kısıtlı

Konya - Konya Konya İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarına, ihtisas komisyonlarının raporlarını görüşerek devam etti.

Meclis, 2. birleşimde kadınların, engellilerin ve ilgiye muhtaç grupların iş hayatına katılımını Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun raporu ile müzakereye açarken, 6360 sayılı Yasa ile ilçe ve beldelerdeki sınır anlaşmazlıklarının giderilmesi amacıyla sınır tespiti ve vakıf mülklerini belirleyen İçişleri Komisyonu'nun raporunu görüştü.

Meclis Başkanı Selvi'nin, açılışta yaptığı konuşmada verdiği birlik mesajının ardından kürsüye Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Orkun Ünler geldi. Ünler, Güneysınır, Akören ve Çumra'da kadınlar ile engelliler ve özel ilgiye muhtaç grupların sağlık hizmeti modelleri dikkate alınarak iş hayatına katılımları kapsamında yaptıkları inceleme sonucunda kadın ve engelli istihdamının kısıtlı olduğunu tespit ettiklerini, bölgelerin ekonomik ve sosyal yapısına göre mesleki eğitim verilmesi gerektiğini belirlediklerini kaydetti.

Konu ile ilgili 31 ilçede yapacakları çalışma takvimini de açıklayan Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun raporu geldiği şekliyle kabul edildi.

Kaynak: AA