İka, Adıyaman'da Toplandı

ADIYAMAN - İpekyolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu haziran ayı toplantısı Adıyaman'da yapıldı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında Adıyaman Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda 2014-2023 dönemini kapsayan TRC1 Bölge Planı ve ajansın yurtdışı tanıtım faaliyetleri görüşüldü.

Vali Tapsız, TRC1 Bölge Planının sosyo-ekonomik gelişme eğilimlerini, yerleşmelerin gelişme potansiyelini, sektörel hedefleri, faaliyetlerin ve alt yapıların dağılımını bölge çapında belirlemek üzere hazırlanmış bir plan olduğunu belirterek, planın, bölgesel gelişme alanında ulusal düzeyde genel politikaları ve öncelikleri tayin etmek, bölgesel gelişme politikaların bütünlüğünü ve koordinasyonunu sağlayacak üst düzey kararlar almak üzere oluşturulduğunu kaydetti.

Son zamanlarda Adıyaman'ın her alanda büyük gelişmeler yaşadığını ifade eden Tapsız, şunları belirtti:

"İKA olarak katıldığımız Amerikan'ın Los Angeles kentinde düzenlenen Anadolu kültür ve yemek festivalinde Gaziantep, Adıyaman ve Kilis illerinin kültürel, tarihi ve turistik değerleri ziyaretçilere anlatıldı. Burada düzenlenen festivalde en ilgi çekici Adıyaman Standı olmuştur. Stantta Nemrut Dağındaki Kommagene krallarına ait heykeller, festivalin yapılacağı alanın girişine yerleştirilerek büyük ilgi çekti."

Kaynak: AA