Dolmabahçe'de önce uzlaşı sonra gerginlik

Dolmabahçe'de polis protestocu grupla görüştü, uzlaşma sağlandı, polis geri çekildi. Göstericiler de ilerlemedi.

Dolmabahçe'de önce uzlaşı sonra gerginlik
Dün en yoğun polis müdahalesinin yaşandığı Dolmabahçe'de Polisle Protestocular arasında uzlaşma sağlandı. Polis geri çekilecek. Gösterici grup ilerlemeyecek.
Gösterici grup ilerlemeyeceğini, taş ya da benzeri cisim atmayacağını taahhüt etti. Polis bulunduğu konumdan geri çekiliyor.

GERGİNLİK YENİDEN BAŞLADI
Beşiktaş'ta polise taş ve havai fişek atan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi
Beşiktaş'ta uyarıya rağmen dağılmayarak polise taş ve havai fişek atan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Gümüşsuyu Caddesi'nde bekleyişini sürdüren kalabalık gösterici grubu, yola doğru taşkınlık yaptı. Yolun trafiğe kapanması sonucu polis ekipleri, göstericilere uyarıda bulunarak, dağılmaları için süre verdi. Uyarıya rağmen dağılmayan gruptan bazı kişiler, polislere taş ve yerde buldukları demir parçalarını fırlattı.

Bunun üzerine polis ekipleri, gruba biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Göstericileri İTÜ kampüsü girişine kadar kovalayan polis ekipleri, ardından Dolmabahçe Sarayı önüne çekildi.

Gümüşsuyu Parkı'nda tekrar toplanan göstericiler, yola kaldırım taşlarıyla barikat kurdu. Göstericilerin bir süre sonra polis ekiplerine havai fişek atması üzerine yine tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu.