Davutkadı Hazretleri Anıldı

Yıldırım Belediyesi Davutkadı Hazretlerini yâd etti.

Davutkadı Hazretleri Anıldı
Yıldırım Belediyesi, Davutkadı Mahallesi’ne adını veren Karadavut Hazretlerini Eşref Evcil İlk Öğretim Okulu’nda andı. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Davutkadı Hazretlerinin türbesi başında Kur'an-ı kerim okunmasıyla başlayan anma töreni, Davutkadı Eşref Evcil İlk Öğretim Okulu bahçesinde Yıldırım Belediyesi Mehter Takımı'nın çaldığı marşlarla devam etti. Yıldırım Belediyesi Kılıç Kalkan Ekibi de gösteri yaptı.

Belediye Başkanı Özgen Keskin, Karadavut olarak da bilinen Davutkadı Hazretleri’nin meşhur bir alim olduğunu belirterek, "Bursa kadılığı da yapmış olan Davutkadı çeşitli yerlerde müderrislik yaptı. Bundan önce kim tarihi eserleri bu kadar onardı, kim tarihi şahsiyetlere sahip çıktı? Bugün parlamentomuzun çıkarmış olduğu kanun diyor ki, 'Emlak vergilerinin yüzde 10’unu biriktireceksiniz. Bununla tarihi eserlerimizi onaracaksınız '.Bizler de mahalli idareler olarak bunu görev edindik. Tarihi eserlerimizi bir bir ayağa kaldırdık. Bu eserleri yapanlar kadar tarihi yazanları da elbette anıyoruz. Hem tarihi eserleri ayağa kaldırıyor, hem de onları yâd ediyoruz. İşte bugün de Davutkadı’yı anıyoruz” diye konuştu.

Davutkadı Eşref Evcil İlk Öğretim Okulu’ndan mezun olan Milletvekili Mustafa Öztürk ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’e okulun müdürü Fatih Mehmet Kaya tarafından plaket takdim edildi. Keskin, Davutkadı'ya mahalle konağı sözü verdi. Davetlilere pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
Kaynak: İHA