Atso'dan İtso'ya Ziyaret

Isparta - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, "Ürettikçe ülkemizi zenginleştireceğiz. Zenginleştikçe demokrasimiz daha iyi noktalara gidecek" dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i ziyaret etti.

ATSO Başkanı Budak, ziyarette yaptığı konuşmada, Isparta'yı "arka bahçele" olarak görmediklerini belirterek, "Biz sınırları Batı Akdeniz Kalkınma AJansı olarak görüyoruz. Antalya'nın bir il sınırı yok. Biz kaldırdık o sınırı. Bu Burdur için de geçerli. Toroslar'ın önünde sıkışmış bir kenttiz. Bizim hinterlandımız Antalya, Isparta, Burdur'dur" dedi.

Bölgenin öncelikli sorununun ulaşım olduğuna işaret eden Budak, "Antalya bir saatlik mesafe. Havalimanı ile ilgili başka bir şeyin yapılması lazım. Buradan mutlaka Antalya'nın zenginliğini bu bölgeye taşımak gerekiyor. Bu nedenle ulaşım ağının zorlanarak istenmesi lazım. Bölgeyi göz ardı etmeyin. Katma değer kazandıran bir bölge burası. Bu ekonomik zenginliğin taşınması lazım. Anadolu'nun zenginliğinin de bu bölgeye taşınması lazım" diye konuştu.

Antalya'da, Isparta'dan gelen çok sayıda vatandaş yaşadığına dikkati çeken Budak, bu sermayenin anavatanına dönmesi gerektiğini vurguladı. Budak, "Birlikte kol kola üretmek var. Ürettikçe ülkemizi zenginleştireceğiz. Zenginleştikçe demokrasimiz daha iyi noktalara gidecek" dedi.

ITSO Başkanı Başdeğirmen ise Antalya'yı en güçlü komşuları olarak gördüklerini belirterek, Antalya'nın Isparta'ya destek vermesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: AA