Asfalt Plenti Üretime Hazır

İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan asfalt plentinde üretime başlanmasına kısa bir süre kala Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve beraberindeki heyet tarafından yerinde incelendi.

Asfalt Plenti Üretime Hazır
Çevreye uyumlu, saatte 60 ton kapasiteli olan asfalt plentinde İl Özel İdaresi’nin elinde bulunan 10 adet her biri 40 ton kapasiteli tanklarda rehabilite edilerek, kullanıma hazır hale getirilerek 400 ton ilave stok kapasitesi oluşturacak. 1 milyon TL’ye mal olan asfalt tesisi Kilis’in önemli bir ihtiyacını karşılayacak. 2014 yılında Kilis’in yollarında sıcak asfalt uygulamasına geçileceği bildirildi.

Plent tesisi ile birlikte ihalesi yapılan 800 ve 1000’lik büz üretim tesisi ve kanalizasyon baca üremi de aynı alanda 45 gün içersinde hizmete açılmış olacak. 450 bin TL bedelle yapılacak olan tesisle Kilis’in yıllardır eksikliğini hissettiği tesislere kavuşmuş olacağı bildirildi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, beraberinde Polateli Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Genel Sekreter Mustafa Bolat Ve İl Genel Meclisi Üyeleri, birim müdürleri plent sahasında incelemelerde bulundular.
Kaynak: İHA