Antalya’da En Renkli Taksim Protestosu

Antalya’da Taksim Gezi Parkı’na destek amacıyla gerçekleştirilen protestolar renkli görüntülere sahne oldu.

Antalya’da En Renkli Taksim Protestosu
Kimi eylemciler kitap okurken, kimileri ise çadır kurup dövizlerle yaşananları protesto etti.
Taksim Gezi Parkı'nda yaşananlar Antalya’da 4 gündür protesto ediliyor. 4 gündür aralıksız olarak gece gündüz Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişi açtıkları döviz ve sloganlar ile yaşananları protesto ediyordu. Zaman zaman gerginliklerin yaşandığı meydan bugün ise renkli görüntülere sahne oldu. Eylemcilerden bazıları alan ortasında kitap okudu. Bazıları ise kurdukları çadır etrafına dövizler açıp kitap okumayı tercih etti. Bir eylemcinin sokak köpeğiyle yan yana kitap okuması dikkat çekti. Ağızlarına siyah bant çeken eylemciler sık sık hükümet aleyhinde sloganlar attı. Alanı dolduran binlerce kişi hep bir ağızdan, ‘ Heryer Taksim, her yer’ direniş diye slogan attı.

RENKLİ KARELER
Yaklaşık 8 çadırın kurulduğu alanı kütüphaneye çeviren eylemciler, “Alkolsüz, küfürsüz, gazsız, polissiz alan’ yazılı pankartlar astıkları görüldü.

Kalabalık içinde bir kişinin kasa ile bira satması da gözlerden kaçmadı. Alanda yemek yiyip su ve kola içen eylemciler çöplerini de toplamayı ihmal etmedi. Tencere ve tava ile gelen bazı eylemcilerde protestolarını yaptı.

Alanı dolduran binlerce kişi, gösteri havuzunda yapılan su ve ışık dansı ile coştu. Gösteri havuzunda onlarca fiskiyeden yükselen müzikle uyumlu su gösterisi eylemcilerin büyük beğenisini topladı.

MÜDAHALESİZ GÜN
Öte yandan, 4 gündür yine Antalya’nın en hareketli bölgelerinden olan Ak Parti İl Başkanlığı ve Gazi Bulvarı üzerindeki sakinlik dikkat çekti. İl binası çevresinde polisin yine geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Gruplar halinde bulvar üzerinde toplanmak isteyen gençleri polisler uyardı. 80 kişilik eylemciler, polislerden kendilerine müsaade etmelerini taşkınlık yapmadan slogan atıp ayrılacaklarını söyledi.

Bulvara girmelerine izin verilen grup daha sonra kendiliğinden dağıldı. 4 gündür sokağa çıkamayan mahalle sakinlerinin ise parklara çıktıkları görüldü.

Kaynak: İHA