46 Yıllık Binanın Yıkımı Bitti

Ödemiş Belediyesi’nin 1967’de hizmete açılan emektar binasının yıkım işi büyük ölçüde tamamlandı.

46 Yıllık Binanın Yıkımı Bitti
Kent Meydanı düzenlemelerinin ilk adımı olarak yapılan yıkımın ardından kalan molozlar da temizleniyor.
Yüklenici firma tarafından hurda demir ve diğer geri dönüşümü yapılan materyaller karşılığında gerçekleştirilen yıkım çalışmalarından geriye kalan molozlar Ödemiş Belediyesi’nin kamyonlarıyla alandan alınıyor.

İlçenin kalbinin attığı Hükümet Meydanı’nda yer alan emektar binanın yıkımı yaklaşık 1 ayda tamamlanırken, 3 gün içerisinde de molozların temizliği bitirilecek. Binanın molozlarının bir kısmıyla bodrum katı dolduruldu. Geriye kalan bir miktar molozun da toz oluşturmaması için moloz yığınları sık sık sulanıyor.

Binanın yıkımının ardından ortaya çıkan alan ise Üç Eylül Tayyare Parkı’na dahil edilecek. Binadan ortaya çıkan boşluğun üzerinin beton ile örtüleceğini ifade eden Ödemiş Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur, “Belediyemizin hizmet binasının yıkımı 1 aylık sürede tamamlandı. Geriye kalan molozların taşınması da kısa süre içinde tamamlanacak. Yapılacak temizliğin ardından binanın oturduğu alan betonlanarak yayalaştırılmış sosyal yaşam alanı haline getirilecek. Çevredeki resmi dairelerde işi olan vatandaşlarımızın dinlenip soluk alması için banklar konulacak. Çiçekliklerle bu alanın görünümü estetik açıdan ele alınarak bir anlamda Üç Eylül Tayyare Parkı’nın bir parçası olacak. Kent Meydanı düzenlemesi yapılana kadar belediyeden arta kalan alanı dinlenme alanı olarak değerlendireceğiz. Kent Meydan ile birlikte projeye göre yeniden düzenlemeler yapılacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA