Siyasal Örgütlenme Toplantısı

Şırnak Belediyesi Düğün Salonunda köylülerle gerçekleştirilen Siyasal Örgütlenme Hamlesi Toplantısına, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da katıldı.

Siyasal Örgütlenme Toplantısı
Çözüm sürecini Şırnak halkının yüzde 90'nın desteklediğini anlatan Kaplan, şunları söyledi: "Bütün dağlarımızda, ovalarımızda, Dicle kıyısında, Habur’da, Uludere’de her yerde bütün örgütlerimiz süreci destekledik. Destekleyeceğiz sonuna kadar. Öcalan ve AK Parti hükümeti ile Barış ve Demokrasi Partisi’nin bu konudaki başını çektiği ve Türkiye’nin yüzde 70’inin desteklediği bu süreci sonuna kadar götürmeye kararlıyız, azimliyiz, bu ülkeye barış, özgürlük gelecektir diyoruz. Çünkü bizim ekmek, hava, su kadar barışa, özgürlüğe ihtiyacımız var. Ama biz AK Parti ile çözüm sürecini götürüyoruz diye fikirlerimizden mi vazgeçecektik. Pazarlık mı yaptık. Hayır, biz önümüzdeki seçimde yarışacağız”

Milletvekili Kaplan, darbe yasasına değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Meclis'te darbelere karşı 35’inci maddeyi değiştireceğiz, darbelerden hesap soracağız. Allah size akıl verisin. O 35’inci madde kaldırılsın diye 2007’de ilk teklifi ben verdim. Reddettiniz. Bir daha verdim, reddettiniz. Bir daha verdim, reddettiniz. Bıkmadım bir daha getirdim sizi dize getirdim şimdi siz veriyorsunuz”.

Toplantıya, Şırnak BDP İl Başkanı Baki Katar, BDP Merkez İlçe Başkanı Üzeyir Kılınç, BDP meclis üyeleri, Şırnak köylerinden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA