Minikleri ''eğiten'' Oyuncaklar Optimum'da

Bilinçli anne babaların, çocuklarına oyuncak alırken hem onların eğlenmesini, hem de bir şeyler öğrenmelerini düşünerek karar vermeleri gerektiği bildirildi.

Minikleri  ''eğiten'' Oyuncaklar Optimum'da
Eğitimevi Yayın Grubu ve Eğitim Araçları Pazarlama Müdürü Erhan Şalva, Optimum Outlet Adana Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde açtığı stantta, velilere uyarılarda bulundu.
Şalva, “Oyuncaklar, çocuklarda görsel dikkat ve hızlı düşünme becerilerini geliştirmeli. Bu nedenle oyuncak alırken eğitici yönü mutlaka sorgulanmalı. Çünkü, oyuncak gerçekten çocuk gelişiminde önemli bir konudur. Bunun yanında özellikle 0-12 yaş grubu için seçilecek kitaplara da özen gösterilmeli. Kitaplar da tıpkı oyuncaklar gibi çocuğun gelişimine katkı sunmalı ki amacına ulaşabilsin'' dedi.

Eskiden oyuncak çeşitleri sınırlıyken şimdi ilerleyen oyuncak teknolojisi ile çok farklı oyuncaklar üretilmeye başladığını kaydeden Şalva, '' İster kız olsun ister erkek her cinse göre çok fonksiyonlu çok detaylı oyuncaklar üretilmektedir. Bu oyuncaklar ailelerin de istediği şekilde tasarlanmıştır. Hem eğlendirici hem de eğitici'' diye konuştu.

Kaynak: İHA