Mağarada Semah Gösterisi

Ereğli ilçesinde düzenlenen 20. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında Cehennemağzı Mağarası'nda semah gösterisi sunuldu.

Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesince, festival etkinlikleri kapsamında mitolojiye göre, Herkül'ün, cehennem köpeği Kerberos'u kaçırmak için yeraltı tanrısı Hades'in yönettiği, hiçbir ölümlünün geri dönemeyeceği "Ölüler Ülkesi"ne indiğine inanılan Cehennemağzı Mağarası'nda semah gösterisi yapıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, mağarada düzenlenen semah gösterisi öncesi yaptığı konuşmada, Alevi Bektaşiliğin ana felsefesinin hoşgörü ve insan sevgisi olduğunu söyledi.

Ereğli'ye kendilerinin de renk katmak istediklerini belirten Kansu, "Karadeniz sahil şeridindeki tek cem evine sahip olmamız bunun göstergesidir. Büyük bir onurdur. Alevi kardeşlerimizin de bu etkinlikler sayesinde onların yaşam ve kültürü hakkında Ereğli'de ciddi bir gelişme vardır" dedi.

Dernek başkanı Ali Kansu da festivalin, insan sevgisine ve kardeşlik buluşmasına katkı vermesini dilediğini belirtti.

Dernek bünyesindeki koroda yer alan üyelerin sola olarak deyiş ve türküler seslendirdiği program, semah gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: AA