Fethiye’de Tapu Sevinci

Muğla’nın Fethiye ilçesinde tapu sevinci yaşandı.

Fethiye’de Tapu Sevinci
Karaçulha beldesi Yayla sakinlerinden 5 bin 572 kişiye 10 bin 071 malikin 8 bin 645 parselin tapusu Karaçulha Belediyesi’nin düzenlediği törenle verildi.

Karaçulha Belediye binası önünde düzenlenen törene, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, Karaçulha Belediye Başkanı AK Partili Yusuf Çaylı, eski belediye başkanları, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Muğla Kadastro İl Müdürü Ali Çelik, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tapu dağıtım töreni öncesi belediye başkanı Yusuf Çaylı eşi ile birlikte davul zurna eşliğinde oyun oynarken, vatandaşlar tapu sevinci yaşamanın keyfini çıkardılar. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından belediye eski başkanları, muhtarlar ve yaşlı vatandaşların tapuları Muğla Milletvekili Ali Boğa, Kaymakam Ekrem Çalık ve diğer yetkililer tarafından sunuldu. Vatandaşlar yıllarca tapu beklediklerini tam 75 yıldır üzerinde oturup ekip biçtikleri yerlerin tapusunu beklediklerini bugün bu sevinci yaşadıklarını söyleyerek, tapunun sağlanmasında emeği geçen belediye başkanı Yusuf Çaylı ve devlet yetkililerine teşekkür ettiler.

Fethiye’nin Karaçulha beldesinde 10 bin 071 malike 8 bin 645 adet tapu törenle dağıtılırken Muğla’da kadastro yapılma oranının yüz 99’a çıktığı 2014 yılında kadastro çalışmalarının tamamen bitirileceği bildirildi.

Törende Muğla kadastro İl Müdürü Ali Çelik, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Muğla Milletvekili Ali Boğa, Kaymakam Ekrem Çalık birer konuşma yaptılar

Törende konuşan Muğla Kadastro İl Müdürü Ali Çelik Muğla ilinde kadastro yapılma oranının yüzde 99’lara ulaştığını Muğla’da Orman ve Sit sorunlarından dolayı bekleyen 10 köyde de çalışmaların programa alındığını bildirerek “2014 yılında Muğla’da kadastrosu yapılmayan, tapusu olmayan alan kalamayacaktır“ dedi.

Ali Çelik, “Toplamda 74 bin 560 dönümlük alanda 8 bin 645 parselin kadastrosunun tamamlandığını bunlardan 275 adet parsele askı ilanı süresi içinde kadastro mahkemesine dava açıldığını söyleyerek, “Bugün Karaçulha’da 5 bin 572 kişiye, 10 bin 071 malikin tapusunu dağıtıyoruz hayırlı olsun” dedi.

Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı da yıllardır sürüncemede kalan tapu işini 2009 yılında söz verdikten sonra sonuçlandırmak için gayret sarf ettiklerini belirterek, “AK Parti’ye geçmemle birlikte Milletvekilimiz Ali Boğa’nın destekleri ile bugün sonuçlandırmış bulunmaktayız. Bu süreçte çok sıkıntılar yaşanmasına rağmen 60-70 yıllık sorunu çözmekten çok mutluyuz. 2-B de’de yakında sonuç almaya başlayacağız. Onunda müjdesini vereceğim. Sizlerle uzun ince bir yola koyulduk. Ve başarılı olduk. Hayırlı olsun” dedi

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa da üzerine yaptığınız evin, ekip diktiğiniz arazilerin tapusunu devlet baba veriyor. Ak Parti olarak hizmet odaklı çalışmaya devam ediyor. Ne söz verdiysek sorunları birer birer çözüyoruz. Hepinize hayırlı olsun. 8 bin 645 kişiye tapu dağıtılıyor. Çok önemli bir rakamdır” dedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık da görevli gittiği Estonya’dan yeni döndüğünü belirterek, "Türkiye’de sunduğumuz pek çok hizmet Avrupa Birliğinde sunulan hizmete yakındır. Hatta bazı hizmetler Avrupa Birliğinden daha da fazladır. Cennet vatanımızda tapuya kavuşuyorsunuz. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak: İHA