Erzurum'da Toplu Sünnet Şöleni

Palandöken Belediyesi tarafından düzenlenen "1001 Sünnet Şöleni" kapsamında 600 çocuk sünnet edildi.

Çeçenistan Parkı'nda düzenlenen Palandöken Belediyesi 1001 Sünnet Şöleni'nin açılışı, Hafız Abdülkadir Şehitoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, burada yaptığı konuşmada, her yıl geleneksen hale getirdikleri 1001 Sünnet Şölenini bu yıl da gerçekleştirdiklerini, şu ana kadar 600'ün üzerinde çocuğu sünnet ettirdiklerini, Temmuz ayı sonuna kadar da 400 çocuğu daha sünnet ettirerek hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

Belediye olarak sosyal projelere ağırlık verdiklerini ifade eden Bulutlar, yaptıkları proje kapsamında, Çeçenistan Parkı içerisinde bir nikah ve düğün salonu inşaa etmek istediklerini, sünnet ettirdikleri çocukların da düğünlerini söz konusu salonda yaparak aileleriyle bu çocukların mürüvvetlerini görmek istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Hafız Abdülkadir Şehitoğlu tarafından okunan tasavvuf müziği eşliğinde, sema gösterisi yapıldı. Şehitoğlu'nun okuduğu şiir ve ilahilerle keyifli anlar geçiren vatandaşlar, zaman zaman okunan ilahilere eşlik etti.

Şölen, folklor ekibinin Erzurum yöresine ait bazı halk oyunlarını sergilemesinin ardından Palandöken Müftüsü Mustafa Baytar'ın okuduğu dua ile sona erdi.

Şölene, AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA