Çocuk Parkından Yaz Okuluna

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de yaz okullarına ilgiyi artırmak ve çocukları spora yönlendirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli antrenörler, mahallerdeki parklara giderek, çocuklar ve aileleri yaz okulları hakında bilgilendiriyor.

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl açılan yaz spor okuluna yaklaşık 700 çocuğun katıldığını, bu yıl sayıyı artırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Yaz spor okulları kapsamında atıcılık, avcılık, atletizm, badminton, basketbol, boks, judo, tekvando ve satranç gibi 23 branşta kurs açtıklarını ifade eden Aslan, "Bu yıl yaz okulumuzda 2 bin 500 çocuğumuza eğitim vermeyi hedefliyoruz. Amacımız, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek. Çocuklarımıza sporu sevdirerek kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını istiyoruz" dedi.

Aslan, yaz spor okulları sayesinde arkadaşlık duyguları gelişmiş, saygılı ve elit sporcular yetiştirmeyi arzuladıklarını da vurgulayarak, "Kulüplere sporcu kaynağı yaratmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

-"Çocuklara ilk spor eğitimi parklarda veriliyor"

Aslan, kurslara çocukların ve ailelerin ilgisini artırmak amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında antrenörlerin mahallelerdeki parkları ziyaret ettiğini belirterek, "Antrenörlerimiz parklarda, çocuk ve gençleri sporla tanıştırmak için yaz spor okullarına davet ediyor. Arkadaşlarımız çocukların ve ailelerin dikkatini çekmek amacıyla zaman zaman kemençe eşliğinde horon oynuyorlar. Ekibimiz, bu sayede dikkatini çektikleri ailelere spor konusunda bilgi veriyor ve çocuklarını yaz spor okullarına göndermelerini istiyor. Çocuklara ilk eğitim de antrenörlerimiz tarafından parklarda veriliyor" diye konuştu.

İsrafil Aslan, yaz spor okullarına tanıtım çalışmaları öncesinde 300 öğrencinin kayıt yaptırdığını dile getirerek, "Tanıtım çalışması sayesinde bu rakam bine ulaştı. Yaklaşık 2 bin 500 çocuğumuz yaz spor okuluna kaydını yaptırana kadar çalışmalarımız sürecek. Onlar bize gelmezse biz onlara gideceğiz ve onları ikna etmeye çalışacağız" dedi.

Kaynak: AA