Boğazda Horon Keyfi

Beylikdüzü Belediyesi’nin, Beylikdüzü Trabzonlular Derneği için düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar boğazın ortasında horon oynadı.

Boğazda Horon Keyfi
Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Trabzonlular Derneği tarafından, Trabzonlu vatandaşlar için Boğaz Turu düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinde Beylikdüzü Sahili'nde buluşan vatandaşlar gemi ile İstanbul'un eşsiz güzelliklerini yakından görme imkanı buldu.

BOĞAZIN ORTASINDA HORON
Gezinin en ilgi çeken yanı ise, boğazın tam ortasında oynanan horon oldu. Çalan kemençe ile onlarca Trabzonlu el ele vererek horon oynadı. Diğer gemiler ile İstanbul'u gezen vatandaşlar horon oynayanlara el salladı. Genç, yaşlı onlarca Karadenizli yöresel müzikleri eşliğinde gemiyi turladı. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerini horon oynayarak geçen vatandaşlar, boğazın keyfini çıkardı. Onlarca Trabzonlu zaman zaman horon oynarken kendilerinden geçti.

"BOĞAZ'DA HORON BAŞKADIR"
Organizasyondan dolayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun'a teşekkür eden Beylikdüzü Trabzonlular Derneği Başkanı Ali Osman Esertaş, "Boğazda horon oynaman ayrıcalıktır. Bu ayrıcalık bize aittir. Hemşehrilerimizin güzel bir hafta sonu geçirmesi için düzenlenen etkinliğe 600 kişi katıldı.

Katılanlar İstanbul'u yakından tanıma imkanı buldular. Destek veren, katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA