Bakanlar Çelik ve Avcı Şanlıurfa'da

ŞANLIURFA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şanlıurfa'da 130 okul için düzenlenen temel atma törenine katıldı.

Bakan Çelik, Esentepe Mahallesi'ndeki Profilo İlkokulu bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kentte eğitim seferberliği günü yaşandığını, eğitime yapılan yatırımın doğrudan insan odaklı olması nedeniyle büyük önem arz ettiğini söyledi.

İlim ve eğitimle diğer sorunların kökten çözülebileceğini vurgulayan Çelik, "Evrensel değerleri özümseyen, milli ve manevi değerlere bağlı, geleceğe emin adımlarla yürüyen bir gençlik geleceğimizi donatsın, ufkumuzu donatsın diye burada bir araya geldik" dedi.

Çocukların okullarla, sıralarla, kitaplarla buluşmasını istediklerinin altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

"Aklını molotofkokteyli yapmaya kullanan gençlik değil, aklıllı telefon üretmeye çalışan gençlik olsun diye bu mücadeleleri veriyoruz. İcatçı gençlik olsun, tıpta, tarımda, sanayide yeni icatlar ortaya koyacak nesiller yetişsin diye bu yatırımları yapıyoruz. Bu okullardan mezun olacak gençlik, hem Şanlıurfa'nın hem de ülkenin geleceğine damga vuracağı konusunda benim hiç bir endişem yok. İnşallah bu temeller kısa sürede yükselecek ve sevgili yavrularımız daha güzel şartlarda, daha güzel ortamlarda okuyacaklar ve ülkenin geleceğine tuğla koymaya başlayacaklardır."

-Milli Eğitim Bakanı Avcı

Bakan Nabi Avcı da kentteki eğitim hizmetlerinin daha iyi seviyelere ulaşması için bakanlık olarak elllerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Şanlıurfa'ya gelecek eğitim sezonlarında daha fazla yatırım yapmayı planladıklarını bildiren Avcı, şöyle konuştu:

"Az laf çok iş yapılacak. Şanlıurfa'nın makus tarihini yenmek üzere hükümetimizce başlatılan bu eğitim hamlesinin hayırlı olmasını diliyorum. Eğitime yapılan yatırım, diğer alanlara yapılacak yatırımların önünü açar, onları anlamlandırır ve bereketlendirir. Bugün temelini attığımız okullarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

İl genelindeki 130 okul için yapılan temsili temel atma törenine Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Zeynep Karahan Uslu, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA