3. Etap Sulama Salı Günü Başlıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, her yıl düzenli olarak Meram’ın yeşil dokusunu korumak için gerçekleştirdiği “Meram Çay Sulama” uygulamasının 3. etabını 2 Temmuz 2013 tarihinde başlatıyor.

3. Etap Sulama Salı Günü Başlıyor
KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Meram’ın yeşil dokusunu sürdürebilirliği için her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen “Meram Çay Sulama” uygulamasının 3. etabının 2 Temmuz 2013 Salı günü başlatılacağı ve 1 hafta süreceği bildirildi.

Yapılan açıklama şöyle: “Her yıl düzenli olarak Meram’ın yeşil dokusunun sürdürülebilirliği için Meram’a 110 bin metre beton kanallar vasıtası ile Altınapa Barajı’ndan sulama maksatlı su verilmektedir. Toplam 26 mahallemizde gerçekleşecek olan Meram Çay Sulama uygulamasının 3. Etap sulama 2 Temmuz 2013 Salı günü başlatılacaktır. Diğer sulamalardan farklı olarak 3. Etap Sulama 1 hafta sürecektir. Sulamanın 7 günde tamamlanabilmesi su tasarrufunun bilincinde olan su abonelerimizin sulama için gerekli bahçe düzenlemesini yapmaları, sulama sırası öncesi ve sulama esnasında bahçelerinde olmaları, hem su israfını önlemek; hem de ürün kalitesi açısından önemli etken olacaktır.”
Kaynak: İHA