Yetim Buluşması

Gaziantep Yetim, Öksüz Çocuklar Derneği, ‘SODES Yetim, Öksüz Çocuklara Sahip Çıkıyor’ projesi kapsamında yetim, öksüz çocukları piknikte bir araya getirdi.

Yetim Buluşması
Erikçi Parkı'nda Bahar Şenlikleri adı altında düzenlenen pikniğe yaklaşık 200 çocuk katıldı.

Çocuklar piknik alanında çuval yarışması, halat çekme yarışması, ipte elma yeme yarışması, kaşıkta yumurta taşıma yarışması, bisküvi yeme yarışması, bayrak yarışı, koşu yarışı, mendil kapmaca yarışmaları bir birinden güzel oyunlar oynadı. Aileleri ile pikniğe gelen çocuklar yapılan piknikten memnun kaldıklarını belirttiler

Her sene yetim, öksüz çocukları bir araya getireceklerini belirten Yetim, Öksüz Çocuklar Derneği Başkanı Hakan Gökşen, “Proje kapsamında 180 yetim öğrenci ile ‘Sodes Yetim-Öksüz Çocuklara Sahip Çıkıyor’ projesi kapsamında Erikçe’de piknik düzenledik. Her yıl geleneksel hale getireceğimiz yetim buluşması adını vereceğimiz organizasyonun ilkini düzenlemiş bulunduk. Piknikte çeşitli yarışmalar düzenledik. Burada çeşitli etkinlikler yaptık. Yaptığımız yarışmalara büyük bir rağbet oldu. Yarışmalar yapılırken çocuklar yerlerinde duramadılar. Birbirleri ile yarışmak için çaba gösterdiler. Öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan koruyup, yeteneklerini sosyal faaliyetlerle ortaya çıkarmamız lazım. Yaşamları boyunca böyle bir etkinliğe katılmayan ve bu oyunları oynayamayan çocuklar hayatlarında bir ilki yaşamış bulundular. Ailesi ile pikniğe gidemeyen çocuklar bu sayede hem piknik heyecanı yaşadılar, hem de eğlenerek bir yılın yorgunluğunu üzerlerinden attılar” dedi.

Kaynak: İHA