Valiler Beyşehir'i Gezdi

Konya - 01.06.2013 - Emekli ve halen görevde olan merkez valilerinin de aralarında olduğu bir heyet, Beyşehir'i ziyaret etti. Eşrefoğlu Camisi'ni de ziyaret eden grup, tarihi mekana ve ilçeye hayran kaldıklarını dile getirdi.

Eşleriyle birlikte ilçeye gelen konukları, ziyarete eşlik eden Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, tarihi Eşrefoğlu Camisi önünde karşıladı.

Heyete tarihi mekanı ziyaretinde cami imam hatibi İsmail Efe tarafından tarihçesi hakkında bilgiler verildi.

Kaymakam Başıbüyük ise, tarihi caminin UNESCO Dünya Kültür Mirası aday listesinde yer aldığını ve asıl listeye alınması konusunda Bakanlık tarafından yürütülen çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Heyetin arasında bulunan Beyşehirli merkez Valisi Ramazan Sodan ise açıklamasında, ziyaretçiler arasında hem çalışan ve görevde olan, hem de emekli valilerin olduğunu belirterek, Beyşehir'in hem tabiat güzelliği, hem de tarihi eserleri ile gün geçtikte ülke insanı tarafından tanındığına vurgu yaparak, "Dolayısıyla bu Eşrefoğlu Camisi bile görülmeye değer bir tarihi eserimiz. Valilerimiz Eşrefoğlu Camisinin tarihi bir mekan olduğunu duymuşlar. Buraya gezi yapmayı düşündüler. Biz de onlarla birlikte bu seyahate katıldık. Çok memnun kaldılar.Bu caminin Beyşehir için çok büyük bir hazine olduğunu söylediler" dedi.

Ankara'dan hızlı trenle Konya'ya gelen ardından Beyşehir ilçesi gezisine katılan heyet, tarihi mekanı ziyaretinin ardından Beyşehir Gölü'nde yat gezisine çıktı.

Kaynak: AA