Vali Coş'un Bayrak Hassasiyeti

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Gezi Parkı eylemlerini değerlendirmek için yaptığı basın toplantısı sırasında, bir basın mensubunun masa üzerinde bulunan Türk bayrağını görüntüye engel olmasına karşın kenara çekmesi üzerine, başka bir görevlinin de bayrağı tamamen masadan kaldırmasına müdahale etti.

Vali Coş'un Bayrak Hassasiyeti
Vali Coş, Adana İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantı sırasında bir basın mensubunun, toplantı masası üzerinde bulunan Türk bayrağını görüntüye engel olmasına karşın kenara çekmesi üzerine, başka bir görevlinin de bayrağı tamamen masadan kaldırmasına müdahale eden Coş, Türk bayrağının tamamen masadan kaldırılmasının yanlış anlaşılmaya yol açacağını ifade ederek, "Türk bayrağı kanununa ve tüzüğüne uygun bir şekilde, şanına şerefine uygun bir şekilde, muhafazası konusunda fevkalade titiz olduğumuz ve bu konuda defalarca genelge çıkardığımız, zaman zaman gördüğümüz, eskimiş, rengini kaybetmiş bayrakların da değiştirilmesi konusunda ilgilileri uyardığımız herkes tarafından biliniyor. Dolayısıyla bayrağımız yerinde kalsın. Bayrağımıza yan bakanı, ilişeni, rahmetli üstat Arif Nihat Asya'nın dediği gibi, gereğini yaparız" dedi.

"Bayrak bizim her şeyimiz, kimse bayrağımıza, birliğimize, beraberliğimize söz uzatamaz" diyen Coş, şunları kaydetti:
"Tabii Türk bayrağının en önemli özelliği; Türk bayrağı, Türk milletini birleştiren bir simgedir, ayrıştıran değil. Yani vatandaşın bir kesimi, vatandaşın diğer kesimine bayrak asarak farklı düşünceler ifade edemez. Siyasi bir simge değildir. Birleştirici ve bütünleştiricidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğini, bütünlüğünü, 75 milyonu temsil eden milli simgemizdir. Şehitlerimizin aziz hatırası olarak, şanla şerefle, her zaman uğrunda gerektiğinde canımızı, kanımızı vermeye hepimiz hazırız."
Kaynak: İHA