Trafik Komisyonu Kararı

Diyarbakır - Ergani SS 13 Nolu Taşıma Kooperatifi Başkanı Bozan İz, İl ve Ergani İlçe Trafik komisyonunun aldığı kararın uygulanmasını istedi.

Ergani'de taşımacılık yapan iki kooperatifinin depolama ve kalkış yerini İlçe otogar olarak belirlemesine rağmen kendi kooperatifleri dahil, SS 5 Nolu taşıma kooperatifinin de bu karara uymadığını ifade eden İz, kararın biran önce uygulamaya geçirilmesini istedi.

İz, kooperatif olarak, kararın uygulanması gerektiğini ifade ederek, "Kararın uygulanarak, her iki kooperatifin de bu karara uymasını istiyoruz. Yer olarak gösterilen İlçe otogarından depolama ve kalkış yapmak istiyoruz" dedi.

2 ay önce Diyarbakır İl Trafik Komisyonu, 2918 sayılı Karayolları Trafik Komisyonunun 12. maddesi ve Karayolu trafik yönetmeliğinin 17 ve 18. maddeleri, 4925 sayılı Karayolu taşıma kanunu ve karayolu taşıma yönetmeliği hükmü gereği, Ergani İlçe merkezindeki SS 13 ve SS 5 Nolu taşıma Kooperatifinin depolama ve kalkış yeri olarak Ergani İlçe Otogarı olarak belirledi. İlçe Trafik komisyonunun da kararı onaylanmasının ardından her iki kooperatife tebliğ edildi. Ancak aradan 2 ay geçmesine rağmen İl ve İlçe trafik komisyonunun aldığı karar uygulanmadı..

Kaynak: AA