Tataristan Cumhuriyeti İle ETO Arasında "İş Birliği Protokolü"

Eskişehir - Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Mınnıhanov, "Türk yatırımcılara sesleniyorum; Rusya Federasyonu ile ticaret yapmak istiyorsanız Tataristan'dan başlayın" dedi.

Eskişehir Ticaret Odasında,Tataristan Cumhuriyeti ile oda arasında iş birliği protokolü imzalanması için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımıyla tören yapıldı.

Mınnıhanov, törende yaptığı konuşmada, ülkesi ile Türkiye arasında dostça ilişkiler kurulduğunu belirterek, iş birliği çalışmalarının, bunun en güzel örneği olduğunu söyledi.

Ekonominin, ülkeler için önemine dikkati çeken Mınnıhanov, şöyle konuştu:

"Türk yatırımcılara sesleniyorum; Rusya Federasyonu ile ticaret yapmak istiyorsanız Tataristan'dan başlayın. Kara, hava ve demir yoluyla ulaşımlarımız sağlanıyor, yakında hızlı trenle ulaşım da başlayacak. Ülkeler için ekonominin rolü birinci sırada olmalıdır. Çünkü kalkınma ve gelişme, ekonomiye bağlıdır. Bunu düşünerek iş adamlarını her zaman destekliyoruz ve desteklemeliyiz. İki ülkeyi birbirine kültürümüz, dilimiz, dinimiz bağlıyor. Siz, ülkemizde kendinizi evinizde gibi hissediyorsunuz. Biz de buradayken öyle hissediyoruz. İlişkilerin artarak devam etmesini dilerim."

Avcı da Tataristan ile Eskişehir'in ekonomilerinin pek çok alanda birbirini bütünleyici özelliklere sahip olduğunu dile getirerek, yapılan iş birliği protokollerinin iyi bir başlangıç olduğunu anlattı.

ETO Başkanı Harun Karacan ise iki ülke arasındaki iş birliği protokolünün hayırlara vesile olmasını diledi.

Tataristan Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Birinci Bakan Yardımcısı Ruslan Kabirov ile Yatırım Ajansı Başkanı Linar Yakupov, ülkelerinin sanayi ve ticaret potansiyelleri hakkında sunumlar yaptı.

Protokolün imzalanmasının ardından Karacan, Mınnıhanov'a çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA