Taş Kömürüne Teşvik

Zonguldak - Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Muharrem Coşkun, taşkömürüne yapılan teşviki olumlu bulduğunu bildirdi.

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, kent ekonomisini lokomotifi olan taşkömürü sektörünün bugüne kadar teşvik kapsamına alınmaması nedeniyle istihdam ve üretim konusunda her yıl olumsuz izlendiğini belirtti.

Teşvik Kanunu'nda yapılan son düzenlemeyle taşkömürünün teşvik kapsamına alındığını hatırlatan Coşkun, şunları kaydetti:

"Taşkömürüne yapılan teşviki olumlu buluyorum. Ancak bu teşvikin yanında, ilimiz için önemli bir yer tutan demir çelik sektörünün de teşvik kapsamına alınması gerekmektedir. Bu sektörün teşvik kapsamına alınması özellikle Ereğli'de faaliyet gösteren sac firmalarının ve gemi tersanelerinin yeniden canlanmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Filyos Vadisi projesinin hayata geçirilmesi, duble yol çalışmaları, tünel inşaatlarının başlaması ve son olarak taşkömürünün teşvik kapsamına alınmasıyla ilimiz artık göç veren il olmaktan kurtulacaktır. Bu da Zonguldak'ın göç alan bir il konumuna getirecektir. Göç alımıyla birlikte ilimiz büyüyecek ve büyükşehir olabilecek büyüklüğe ulaşacaktır."

Kaynak: AA