Şarkışla ve Gemerek'ten Kısa Kısa

Sivas - Emekli Korgeneral Osman Fazıl Polat, ölümünün 33. yılında Şarkışla ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Polat'ın yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Kendisi hem Şarkışla'nın hem Türkiye'nin kahramanı, kendisi bir kahraman, bu açıdan değeri ölçülmez ama yılda bir ailesiyle beraber tüm Şarkışla olarak toplanıyoruz. Allah rahmet eylesin" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Kavlak ise "İlçemizin yetiştirmiş olduğu ender şahsiyetlerden biri olan merhum Korgeneral Osman Fazıl Polat Paşa'nın ölümünün 33. yıl dönümünde burada bulunmaktayız. Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Anma törenine Polat'ın ailesi ve yakınları ile Şarkışla Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Mustafa Demir, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Halil Saraç ve bazı kamu çalışanları katıldı.

Şarkışla'da 1921 yılında doğan Osman Fazıl Polat, 1973-1975 yıllarında 28. Tümen Komutanlığı görevinde bulundu. Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan ve bu görev sırasında Korgeneral rütbesine terfi eden Polat, 1979'da emekli oldu. Polat, 31 Mayıs 1980'de vefat etti.

-Geziye giden öğrenciler döndü

Gemerek Kaymakamlığının organizesinde Çanakkale-İstanbul gezisine giden öğrenciler, ilçeye döndü.

Öğrenciler, velileriyle Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey'i ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özbey, "Bizler öğrencilerimizin her zaman yanındayız" dedi.

Öğrenciler ise Özbey'e gezi için teşekkür etti.
Kaynak: AA