Oyuncaklarını Kendileri Üretiyor

Kastamonu - Kastamonu'nun Bozkurt ilçesindeki Fatih İlkokulu öğrencileri, okulda kurulan ahşap atölyesinde kendi oyuncaklarını üretiyor.

Fatih ilkokulunun 4 ve 5'inci sınıfında eğitim gören 20 öğrenci, okulda oluşturulan "Minik Eller Oyuncak Atölyesi"nde, hafta sonları marangoz gibi çalışarak kütüklerden ahşap oyuncaklar yapıyor.

Öğretmenleri gözetiminde matkap, testere, zımpara gibi aletleri kullanan öğrenciler, haftada ürettikleri 20 oyuncakla oyun saatlerinede vakit geçiriyor.

-"Hayal güçlerini kullanarak değişik oyuncak tasarlıyorlar"

Okul Müdürü Şenol Uçarsu, AA muhabirine, atölyeyi bilinçsiz teknoloji kullanımının önüne geçmek için kurduklarını belirtti.

Çocuklara kendi oyuncaklarını yapma imkanı sağlayarak, televizyon ve internet bağımlılığını ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade eden Uçarsu, şöyle konuştu:

"Atölyemizin en büyük amaçları, öğrencilerin boş vakitlerini yararlı bir şekilde kullanmalarını sağlamak ve sosyalleşmelerine yardımcı olmak. Aynı zamanda bu atölye sayesinde özlenen değerlerimiz olan yardımlaşma, arkadaşlık ve paylaşma gibi duyguları kazandırmak istiyoruz. Atölye sayesinde çocuklarımız el becerilerini geliştirirken yaratıcılıklarını da ortaya çıkarıyorlar. Hayal güçlerini kullanarak değişik oyuncaklar da tasarlayabiliyorlar. Çalışma sonrasında oyun saatinde kendi yaptıkları oyuncaklarla doyasıya oynayarak, mutlu oluyorlar."

Fatih ilkokulu 4. sınıf öğrencisi İlayda Karaçam da oyuncakları yaparken eğlendiklerini vurgulayarak, "Yaptığımız oyuncaklarla şimdilik okulda oynayabiliyoruz. Çünkü ailelerimize sürpriz yapıp sergi açacağız" dedi.

Kaynak: AA