Öğrenciler İçin Sahneye Çıktılar

Samsun - Samsun'un Havza ilçesinde bir grup öğretmen, Boyalı köyü ilkokuluna çocuk parkı yaptırmak için Havza Gönüllü Öğretmenler Tiyatro Topluluğu oluşturdu.

Havza Gönüllü Öğretmenler Tiyatro Topluluğu, Havza'ya bağlı Boyalı köyü ilkokuluna çocuk parkı yaptırmak için Üstün Dökmen'in yazdığı 2 perdelik Komşu Köyün Delisi isimli oyunu sahneliyor.

Havza ilçesinde farklı okullarda görev yapan 17 öğretmenden oluşan Havza Gönüllü Öğretmenler Tiyatro Topluluğu, maliyeti yaklaşık 10 bin lirayı bulan park için bu güne kadar oynadıkları oyunlardan 4 bin 500 lira kadar bir gelir elde etti. Oyunu izlemek isteyenler yetişkinler 10 lira, öğrenciler ise 5 lira karşılığında izleyebilmekteler.

Havza Gönüllü Öğretmenler Tiyatro Topluluğu bir araya gelmesi hakkında AA muhabirine açıklama yapan ve oyunda Gülfidan rolünü oynayan Türkçe Öğretmeni Sibel Tok, gurubu oluşturma fikrinin araç kiralayıp Samsun'a tiyatro izlemeye giderken akıllarına geldiğini belirterek "Neden Havza'da böyle güzel oyunlar oynamıyor derken, neden bu olaya öncülük etmeyelim dedik ve böylece Havza Gönüllü Öğretmenler Tiyatro Topluluğu oluştu" dedi.

Oyunda Hasan Amca karakterini canlandıran Rehber Öğretmen Aydın Genç ise oyunu sahneleme amaçlarının elde edilen gelirle Havzanın merkeze en uzak köylerinden biri olan Boyalı Köyü İlkokuluna park yaptırmak olduğunu belirterek; "Oyunumuzun ismi Komşu Köyün Delisi. Üstün Dökmen'in yazdığı bir oyun. Üstün hocamın da izni olursa yapacağımız parkın ismini Üstün Dökmen parkı koymayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Tiyatro oyununda muhtar karakterini canlandıran Ana Sınıfı Öğretmeni Derya Çetiner de gurupta görevli öğretmelerden hiç birinin profesyonel bir tiyatro geçmişi olmadığını belirterek; "Yedi aydır arkadaşlarımızla beraber özveri ile okul dışı zamanlarımızda toplanarak böyle bir oyun hazırladık. Güzel bir amaca hizmet etmek bizi daha çok motive etti. Sonuçta da güzel bir karşılık aldık. Beşinci gösterimizi yaptık. Daha da talepler var. Bu durum bizi de çok sevindiriyor. Yedi aylık emeğimizin karşılığını da almaktan büyük bir sevinç duyuyoruz" diye konuştu.

Oyunun delisi olan Hamdi'yi canlandıran Tarih Öğretmeni Okan Aydoğan, günlük koşuşturmaca içerisindeki insanları biraz olsun güldürürken bir taraftan da bir köy okulunda okuyan çocukları mutlu etmeyi hedeflediklerini belirterek, "Köy yaşantısı içerisinde kaybolmuş çocuklar için bir park yaptırmayı hedefliyoruz. Bu amaç için 4 bin 500 lira kadar bir para toplandı. Hedefimiz 10 bin lira. Samsun ve diğer ilçelerde de bu oyunumuzu oynamak istiyoruz" dedi.

Kahveci Rüstem Rolündeki Tarih Öğretmeni Özcan Türkyılmaz ise, "Hepimiz birer eğitimci olarak böyle bir topluluğun amacının elbette öğrencilerimiz olması gerektiğini düşündük. Bu yüzden Boyalı İlkokulundaki minik öğrencilerimiz için oyunumuzu sergileyeceğiz. Boyalı Havza'nın en uzak köylerinden biri. Oradaki birçok öğrenci bırakın Samsun'u Havza merkezi bile görmüş değil. Ne yazık ki dünyaları sadece o küçük köyden ibaret" ifadelerini kullandı.

Havza Gönüllü Öğretmenler Tiyatro Topluluğu öğretmenleri, amaçlarına ulaştıklarında birçoğu daha Havza'yı dahi görmemiş olan Boyalı köyü çocukları bir oyun parkına kavuşmuş olacaklar.

Kaynak: AA