Nevşehir’de Üreticilere Damızlık Koç Dağıtıldı

Nevşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Sivas Ulaş Tarım İşletmesinden temin edilen 21 adet Damızlık Koç düzenlenen tören ile üreticilere teslim edildi.

Nevşehir’de Üreticilere Damızlık Koç Dağıtıldı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Milletvekilleri Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih AÇIKGÖZ, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa EKİZ, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Emin GÜNEŞ, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet TURHAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Gıda ,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz;dağıtımını yaptıkları damızlık koçlar gibi projeler sayesinde Nevşehir’deki tüm küçükbaş sürülerini saf ırk haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Yılmaz: “Böylece döl, et, süt ve yapağı verimimiz artacak ve meralarımızdan da daha iyi istifade edeceğiz. Bu projeyi 2010 yılından itibaren uyguluyoruz.Projenin uygulama süresi 5 yıldı, ancak devamını getirmek için gayret sarf edeceğiz" dedi.

AK Parti Milletvekili Ebubekir Gizligider’de Nevşehir genelinde tarımın ve hayvancılık gelişmesi için bir çok yeni projenin hayata geçirildiğini belirterek önümüzdeki aylarda üreticiler için çeşitli müjdeler vermeye hazırlandıklarını ifade etti.

Milletvekili Murat Göktürk ise: “Güzel bir iş için buradayız. Biz ülkemizi İmar etmek, güzelleştirmek, yaptığımız işlerden daha iyi verim alabilmek için yollar arıyoruz. Çiftçilikle uğraşıyoruz, o halde daha iyi verim alalım, daha iyisini yapalım. Birlikte el ele bu ülkeyi daha iyi noktalara getireceğiz"diye konuştu.

Erdal Feralan’da dağıtımı gerçekleştirilen koçların tamamen hibe olarak köylülere dağıtıldığını ifade ederek: “Siyasetin amacı insanların mutluluğudur, buda gelir kapısı, kazanç kapısı, iş ortamı sağlamakla olur. 2002 den bu yana çiftçilerimize 565 Milyon TL hibe desteği verildi.

Hayvancılıkla ilgili olarak 2002 de 456 bin TL destek verilirken 2012 itibariyle 12,7 milyon TL destek verildi yani 26 kat bir artış sağlandı. Üreticilerimizde artık çağa ayak uydurarak üretimlerini daha modern ve verimli hale getirmelidirler. Biz üretim yapan çiftçilerimizin yanındayız ve her projenin arkasındayız. Bu vesileyle üreticilerinize hayırlı kazançlar dileyerek hayırlı olsun" dedi.

Son olarak konuşan Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise: “Güzel bir hizmetin ifasi için buradayız, daha birçok güzel hizmetler için bir araya geleceğiz. Hayvancılıkta modern tekniklerin uygulandığı bir dönemdeyiz, devletimizde üreticilerimizin daha iyi faaliyet göstermeleri için önlerini açmakta. Bizler de bu projelerin bir ayağını burada gerçekleştirerek damızlık koçları dağıtacağız. İlimizde 100 binin üzerinde küçükbaş hayvan potansiyeli var. Hayvancılığımız bu projelerle daha kaliteli ve daha iyi verim alınabilir duruma gelecektir. Üreticilerimizden, hayvancılığımızın kalitesinin artırılmasına katkı sağlayacak şekilde bu hayvanlara sahip çıkmalarını istiyor ve projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 21 adet Damızlık koç Nevşehir il merkezine bağlı köylerin yanı sıra Avanos, Ürgüp, Hacıbektaş ve Kozaklı ilçelerinden gelen üreticilere dağıtıldı.
Kaynak: İHA