Miniklerin Semazen Gösterisine İlgi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu tarafından düzenlenen yıl sonu etkinliklerinde 'Nazar Boncuğu' sınıfı okul öncesi eğitimi alan minik öğrencilerin semazen gösterisi velilerden büyük ilgi aldı.

Miniklerin Semazen Gösterisine İlgi
Cizre Atatürk İlkokulu tarafından her yıl düzenlenen yıl sonu etkinlikleri bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Okulun ana sınıflarında eğitim gören öğrencilerin birbirinden güzel şiir, skeç, oyunlar oynadığı yıl sonu etkinliklerine okul idarecileri ve veliler büyük ilgi gösterdi. Okulun ana sınıflarında eğitim gören öğrenciler yıl içerisinde öğretmenlerinden gördükleri bir birinden güzel şiirler okuyup, değişik oyunlar sergiledi. Etkinlikte en büyük ilgiyi 'Nazar Boncuğu' ana sınıfında eğitim gören minik öğrencilerin semazen gösterisi aldı. Etkinlikte bir açıklama yapan Atatürk İlkokulu Müdürü Münir Eroğlu, okul öncesi eğitim gören öğrencilerin yıl içerisinde kazanmış oldukları becerileri görmek ve bu becerilerini de velileri ile paylaşmak amacı ile bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Eroğlu, bu etkinliği düzenlememizdeki amaçlarının öğrenci, veli, öğretmen ilişkisini güçlendirmek, öğrencilerin kendilerine olan özgüvenlerini ortaya koymalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Nazar Boncuğu Ana Sınıfı Öğretmeni Aynur Uysal ise, öğrencileri bu oyun için hazırlamanın bir hayli zor olduğunu belirtti.

İki ay boyunca öğrencilerin bu oyunu güzel bir şekilde sergileyebilmeleri, hareketleri bire bir yapmaları için çok sıkı bir şekilde çalıştıklarını aktaran Uysal, büyüklerin bile zorlandığı bu oyunu minik öğrencilerin çok güzel bir şekilde oynayarak hem kendilerini, hem de velileri sevindirdiğini kaydetti

Cizre Atatürk İlk Okulu'nun düzenlediği yıl sonu etkinlikleri okul korusu öğrencilerinin vermiş olduğu mini konser ile son buldu.
Kaynak: İHA