Kastamonu'da Tüfe'de Düşüş

Kastamonu - Kastamonu istatistiki bölgesinde Tüketici Fiyatları Genel Endeksinin bir önceki aya göre yüzde -0,01 oranında düştüğü bildirildi.

Türkiye İstatistik Kurumu Kastamonu Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kastamonu, Çankırı ve Sinop'un bağlı olduğu Kastamonu istatistiki bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre, TÜFE'nin yüzde 5, 62 oranında arttığı belirtildi.

Açıklamada, 12 aylık ortalamalara göre, TÜFE'nin istatistiki bölgede yüzde 6, 81 oranında arttığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Kastamonu istatistiki bölgesi, bir önceki aya göre yüzde -0, 01'lik düşüşle 26 istatistiki bölge içerisinde en az artış gösteren 11. bölgedir. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise en az artış gösteren bölgeler arasında yüzde 5,62'lik oranla ikinci sırada yer almaktadır. En yüksek artış gösteren maddeler yüzde 73,08 ile patates ve yüzde 8,91 ile etek oldu. En düşük artış gösteren maddeler ise yüzde -44,75 ile dolma biber ve yüzde -37,18 ile domates oldu. Mayıs ayında en yüksek artış, sırasıyla yüzde 6,59 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 4,84 ile eğitim ve yüzde 1,11 ile lokanta ve oteller ana harcama grubunda gerçekleşirken, en düşük artış ise yüzde -1 ile gıda ve alkolsüz içecekler ve yüzde -0,88 ile mobilya, ev aletleri ve ev bakım hizmetleri ana harcama grubunda görülmektedir."

Kaynak: AA