'inci 20' İlk Ürünü Verdi

Denizli - Hububat üretiminde kısa sürede çok verim vermesi ve birinci sınıf ekmeklik buğday olma özelliği ile geliştirilen buğday cinsi olan 'İnci 20'nin ilk hasadı yapıldı.

İlk defa Denizli'de ekilen "İnci 20"nin hasadı, merkeze bağlı Salihağa köyünde düzenlenen ve vali Abdülkadir Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Üretim Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, işletme sahibi Hüseyin Taslacı ve çiftçilerin katılımıyla yapıldı.

Törende konuşan Vali Demir, Denizli'nin sanayisi, tekstili, mermeri ile öne çıkan bir kent olduğunu, tarımda da önemli bir potansiyeli bulunduğunu ifade etti.

Demir, şöyle konuştu:

"Denizli'de yaptığımız geniş katılımlı 4 toplantıda, tarımı, hayvancılığı, gıdayı sektör temsilcilerimizle ele aldık. Yapılan çalışmalarda, sadece üretimin değil, kalite ve verimin önemli olduğunu konuştuk. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker beyin döneminde büyük işlere imza atıldı. Yapacak daha çok işimiz var. Müteşebbislerimize çok ihtiyacımız var. Girişimcilerimiz Denizli tarımı adına çok önemli çalışmalar yaptılar. İnanıyorum ki çok çalışmak değil, çalıştığımızın karşılığında daha çok üretim ve verim elde etmek, daha çok gelir elde etmek diğer bir ifadeyle minimum üretim ile maksimum kazanç elde etmek hepimizin amacı."

Demir, konuşmasının ardından biçerdövere binerek ilk hasadı gerçekleştirdi.

Salihağa köyünde 40 dekarlık alana ekilen İnci 20'den 45 tonluk ürün beklendiği bildirildi.

Kaynak: AA