Hakkari’de Raperin Konseri

Hakkari Üniversitesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Bahar Şenliği’ kapsamında sanatçı Raperin konser verdi.

Hakkari’de Raperin Konseri
Cumhuriyet Caddesi üzerindeki konsere binlerce kişi katılarak doyasıya eğlendi. Konseri izleyenler barış süreci ile birlikte Hakkari’nin her geçen gün daha fazla sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yaptığını belirterek, yıllardır özlemini çektikleri huzurun tadını çıkarttıklarını söylediler. İl dışından Hakkari’ye gelerek konsere katılan bir kadın ise Hakkari halkını huzurlu ve mutlu görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Hakkari’nin batıda tanıtıldığı gibi olmadığını Hakkari’deki misafirperverliğinin hiçbir yerde olmadığını söyledi.

Üzerindeki şalı şepik elbisesi ile gençlerin arasında yerini alan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ise, bugün Hakkari Üniversitesi'nin 5. Şenliği'nin düzenlendiğini ancak kendisinin ilk defa şenliğe katıldığını söyledi.

Ceylan, "Burada halkımız, öğrencilerimiz ve 40 yakın üniversiteden öğrenciler var. İl dışından 600 yakın öğrenci buraya gelerek şenliğe katılmışlardır. Burada tüm üniversite ve halk iç içe çok güzel bir duygu katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi

5. Bahar Şenlikleri'nin 4 gün daha devam edeceği belirtildi. Akşam saatlerinde de İl Kültür Merkezi'nde Anadolu Üniversitesi tiyatro ekibinin gösteri yapacağı bildirildi.

Konsere Gençlik Hizmetleri Bakan Müsteşarları Bahri Tanrıkulu, Metin Ayazoğlu, Türkiye Gençlik Konseyi Federasyonu Başkanı Ahmet Soğuktaş ve binlerce kişi katıldı.

Kaynak: İHA