Gezi Parkı'na Malatya TEMA'dan Destek

TEMA Vakfı Malatya İl Temsilcisi İzzet Berktaş, “TEMA Vakfı olarak, nefes alabildiğimiz şehirler için, karar vericileri öncelikle Gezi Parkı’nı korumaya, ardından yeni yeşil alanların yapılması için harekete geçmeye çağırıyoruz “dedi.

İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı’ndaki çalışmalar nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, yeşil dokunun korunması gerektiğini bildiren TEMA Vakfı Malatya İl Temsilcisi İzzet Berktaş, “Günlerdir her yaştan, her renkten binlerce insan Gezi Parkı’nda ağaçların korunması için mücadele ediyor. Üstelik bu mücadelede yalnızca Gezi Parkı’ndaki ağaçların korunması değil; yok olan tüm derelerimiz, ormanlarımız, tarım alanlarımız için sürdürülen mücadelelerle birleşiyor. İlk günden beri Gezi Parkı’nda nöbet tutan TEMA Vakfı olarak, yeşil alanların yeni projelerin geliştirileceği boş arsalar değil, kentler için vazgeçilemez değerler olduğunun altını çiziyoruz. TEMA, Gezi Parkı’nın yok edilmesine karşı herkesi Gezi Parkı’na destek olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Ayrıca, Gezi Parkı’ndaki ağaçlar sökülse bile, o yaştaki ağaçların taşındıktan sonra yeni bir yerde yaşama ihtimalleri çok düşük. Bu sebeple, her canlıyı bulunduğu ortamda, olduğu yerde yaşatmanın ne kadar önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz ve TEMA Vakfı olarak, nefes alma hakkımız için, tüm canlıların yaşam hakkı için, herkesi İstanbul’un son kalan yeşil alanlarından Taksim Gezi Parkına sahip çıkmaya çağırıyoruz” diyen Berktaş, “TEMA Vakfı olarak, nefes alabildiğimiz şehirler için, karar vericileri öncelikle Gezi Parkı’nı korumaya; ardından yeni yeşil alanların yapılması için harekete geçmeye çağırıyoruz” Şeklinde açıklamasını tamamladı.
Kaynak: İHA